Hlavní obsah

Van der Poel vyhrál cyklokrosový souboj s Van Aertem o minutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I druhý cyklokrosový start v sezoně skončil pro pětinásobného mistra světa Mathieua van der Poela dominantním vítězstvím. Závod v belgickém Molu dnes nizozemský jezdec vyhrál s náskokem minuty a 17 sekund před velkým rivalem Woutem van Aertem. Belgičan nenavázal na dva týdny staré prvenství z Essenu, kde triumfoval o více než půldruhé minuty.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto.

Článek

„Cítil jsem se výborně. Pískem jsem projížděl dobře a to je tady nejdůležitější. Pak můžete rychle rozhodnout,“ řekl Van der Poel novinářům po dojezdu. Krok s ním nedokázal držet ani Van Aert, trojnásobný světový šampion mezi cyklokrosovou elitou, s kterým svádí velké souboje i na silnici.

„Lidi to prožívají více než my,“ uvedl k jejich rivalitě Van der Poel, který je úřadujícím mistrem světa v terénu i na silnici. „Wout dal najevo, že v zimě nejezdí ve vrcholné formě, což mi přijde rozumné. Myslím, že v dalších závodech mi to určitě ztíží a nějaké vyhraje,“ dodal.

Znovu změří síly už v sobotu na Světovém poháru v Antverpách, kde se poprvé v sezoně sejde na startu velká cyklokrosová trojka, do níž patří ještě Brit Tom Pidcock.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.