Hlavní obsah

Van Hooydonck má srdeční anomálii a s cyklistikou končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Belgický cyklista Nathan Van Hooydonck musí v 27 letech ukončit kariéru kvůli srdeční anomálii. Na jeho potíže se přišlo poté, co se mu před týdnem při řízení automobilu udělalo špatně. Způsobil dopravní nehodu a skončil v bezvědomí. V nemocnici dostal kardiostimulátor a jeho tým Jumbo-Visma dnes oznámil, že se Van Hooydonck už do pelotonu nevrátí.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Nathan Van Hooydonck musí v 27 letech ukončit kariéru kvůli srdeční anomálii

Článek

„Uvědomuji si, že jsem měl neuvěřitelné štěstí. Mohlo to dopadnout jinak, kdyby se mi tak rychle nedostalo dobré pomoci. Teď už jsem v pořádku, ale musím se smířit s tím, že to znamená konec mé profesionální kariéry,“ uvedl Van Hooydonck v prohlášení.

Při nehodě v obci Kalmthout u Antverp seděla v autě vedle Van Hooydoncka i jeho těhotná manželka, vyvázla ale bez zranění.

„S Alicií a těhotenstvím je vše v pořádku a těšíme se na porod. To mi teď opravdu pomáhá,“ dodal cyklista, jenž byl na letošní Tour de France jedním z pomocníků Jonase Vingegaarda při jeho úspěšné obhajobě titulu.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace. Kompletní výsledky MS v hokeji 2024 najdete zde.

Nejnovější články

NHL

Florida - NY Rangers 2:1

Video
Florida je podruhé v řadě ve finále Stanley Cupu. Češi mají v play off posledního reprezentanta
NačítámNačíst další články