Hlavní obsah

Vážně zraněný cyklista Bernal je po druhé operaci páteře

Aktualizováno

Kolumbijský cyklista Egan Bernal se deset dnů po vážné nehodě, při níž byl jeho život v ohrožení, podrobil druhé operaci páteře. Lékaři z univerzitní nemocnice v Bogotě uvedli, že středeční zákrok přinesl "excelentní klinické výsledky" a proběhl bez komplikací.

Foto: Sport.cz

Egan Bernal jako šampion Tour de France

Článek

Vítěz Tour de France z roku 2019 a loňského Gira d'Italia Bernal minulé pondělí při tréninku narazil do stojícího autobusu a s mnohačetnými zraněními skončil v nemocnici. Pětadvacetiletému jezdci stáje Ineos Grenadiers museli operovat poranění hrudníku a obratlů hrudní páteře.

Další zákrok provedli lékaři na pravé noze kvůli zlomené stehenní kosti a čéšce. Vedle toho si Bernal způsobil také fraktury několika žeber, což mělo za následek poškození plíce.

Nyní se Bernal podrobil operaci v oblasti krční páteře. "Pacient se zotavuje. Cíle biomechanické stability krční páteře byly dosaženy s excelentními klinickými výsledky a bez komplikací během zákroku," citoval server cyclingnews.com ze zprávy lékařů.

Minulý týden Bernal na sociálních sítích uvedl, že při nehodě jen těsně unikl ochrnutí a smrti. "Skoro dvacet polámaných kostí," zveřejnil dnes na instagramu. "Jedenáct žeber. Stehno. Čéška. T5-T6. Druhý krční obratel. Metakarpál. Palec. Vyrazil jsem si zub. Propíchlé obě plíce. Málem jsem se zabil, ale jsem vděčný bohu, že mě podrobil téhle zkoušce. Je to ten nejtěžší závod, ale mám kolem sebe skvělé lidi. Jsem zpět," dodal.

Vzhledem k rozsahu zranění není pravděpodobné, že by se letos objevil v profesionálním pelotonu.

Reklama

Související témata: