Hlavní obsah

Veterán Voigt zaskočil soupeře a vyhrál pátou etapu Kolem Kalifornie

Avila Beach

Nejstarší cyklista v profesionálním pelotonu Jens Voigt vyhrál pátou etapu závodu Kolem Kalifornie. Jednačtyřicetiletý Němec se pět kilometrů před cílem utrhl ze skupiny uprchlíků a dojel si pro 66. vítězství v kariéře.

Foto: Joe Johnston, ČTK/AP

Německý cyklista Jens Voigt se raduje z vítězství v 5. etapě Kolem Kalifornie.

Článek

Po absolvování 186 kilometrů se za cílem zhroutil na zem. "Naposledy jsem se cítil dobře, když mi bylo 21," zlehčoval své vyčerpání. Až za ním dorazili se ztrátou šesti sekund skvělí spurtéři Američan Tyler Farrar, Nor Thor Hushovd a Slovák Peter Sagan. Novým lídrem závodu se stal Američan Tejay Van Garderen.

V USA se Voigtovi v závěru kariéry daří. Loni v srpnu v Coloradu na USA Pro Cycling Challenge vybojoval dosud poslední výhru a ovládl vrchařskou soutěž. "Věk je evidentně jenom číslo," konstatoval s úsměvem. "Jo, nerad to přiznávím, ale stárnu a má kariéra se chýlí ke konci. Druhý rok po sobě jsem nejstarším jezdcem s licencí na světě. Vždyť jsem nejstarší cyklista! Radši bych tomu říkal babí léto, než soumrak," vtipkoval vítěz dvou etap na Tour de France.

S nadhledem komentoval i svůj úspěšný nástup. "Dělám to takhle celou svou kariéry, prakticky od doby ledové," řekl. "Soupeři to znají, vědí, že nemám šanci ve sprintu. Je třeba je zaskočit, pak to vyjde. Někdy mě podcení a dneska mi to vyšlo," dodal člen stáje RadioShack Leopard.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie - 5. etapa (186 km):
1. Voigt (Něm.), 4:41:16
2. Farrar (USA)
3. Hushovd (Nor.)
4. Sagan (SR)
5. Matthews
6. McCarthy (oba Austr.) všichni -6
...47. König (ČR) -1:07.
Průběžné pořadí:
1. Van Garderen (USA) 21:55:32
2. Rogers (Austr.) -42
3. Acevedo (Kol.) -50
4. Busche (USA) -1:04
5. Deignan (Ir.) -1:17
6. Meyer (Austr.) -1:29
...14. König -4:32.

Reklama

Související témata: