Hlavní obsah

Vingegaard po dlouhé pauze po triumfu na Tour de France pojede Kolem Chorvatska

Dánský cyklista Jonas Vingegaard absolvuje tento týden první závod od vítězství na Tour de France, z kterého se radoval před dvěma měsíci. Pětadvacetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma se představí v etapovém podniku Kolem Chorvatska, který odstartuje v úterý v Osijeku a skončí v neděli v Záhřebu.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Mezi Vingegaardovými soupeři v závodě první kategorie UCI bude i třetí muž letošní Tour de France a její vítěz z roku 2018 Brit Geraint Thomas. V pelotonu pojede také český cyklista Vojtěch Řepa z týmu Kern Pharma, pro kterého to bude první start od Vuelty, kde debutoval na Grand Tour.

Vingegaard po triumfu na Tour, kde odsunul na druhé místo vítěze předchozích dvou ročníků Slovince Tadeje Pogačara, odřekl start v závodě Kolem Dánska a omluvil se také z právě skončeného mistrovství světa v Austrálii.

Sportovní ředitel Jumbo Visma Frans Maassen minulý měsíc deníku Ekstra Bladet řekl, že Vingegaard si prošel náročným obdobím. "Chápu, že fanoušci chtějí Jonase vidět a mluvil jsem s ním o tom. Ale po Tour prožíval hodně těžké chvíle," uvedl.

Reklama

Související témata: