Hlavní obsah

Vtipálek Sagan. Vítěznému týmu narušil tradiční oslavu

Opět pobavil fanoušky. Slovenský cyklista Peter Sagan se stal v neděli posedmé vítězem bodovací soutěže Tour de France. Závěrečná etapa s cílem na Champs-Elysées se pak nesla v duchu tradičních oslav. V poklidném tempu si týmovou fotografii před příjezdem do cíle chtěl pořídit tým Ineos, jehož závodníkům patřilo v celkovém pořadí první i druhé místo. Pózování před objektivem fotoaparátu však týmu narušil nezvaný host - slovenský rychlík Peter Sagan.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan si během Tour de France našel čas na nejrůznější legrácky.

Článek

Ve žlutém jedoucí Kolumbijec Egan Bernal i celkově druhý Geraint Thomas si společně s kolegy připíjeli šampaňským, aby zapózovali fotografům a ukázali se televizním kamerám. Jenže v tom se zezadu přiřítil devětadvacetiletý Slovák Sagan, který si nechtěl slavnostní moment nechat ujít a na pár okamžiků se stal hlavní hvězdou. Po chvíli už se rodák ze Žiliny vydal vlastní cestou a tým Ineos mohl focení dokončit.

Nebylo to poprvé, kdy sedminásobný vítěz bodovací soutěže Sagan pobavil fanoušky letošní Tour. Jednomu z nich se podepisoval během výjezdu na bájný Tourmalet v Pyrenejích. Jindy zase bavil příznivce cyklistiky jízdou na zadním kole. Legraci si Sagan dělal i z jednoho z asistentů u trati. Slovenský závodník je zkrátka showman.

Peter Sagan si na letošní Tour připsal jedno etapové vítězství, celkově jich má na „Staré dámě" už dvanáct.

Reklama

Související témata:
Vtipálek