Hlavní obsah

Vy pitomci! zuří hvězdy Tour de France. Zákeřní sabotéři propíchli kolo i obhájci titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V cyklistikou poblázněném Baskicku si tradičně velmi emotivní fanoušci užívají úvod slavné Tour de France. Vedle nadšenců, kteří ze všech sil podél trati podporují závodníky, ale do průběhu nedělní druhé etapy zasáhla také individua, která se rozhodla udělat cyklistům ze závodu peklo.

Foto: Papon Bernard, Reuters

Fanoušci podél trati během druhé etapy Tour de France.

Článek

Podle několika svědectví z pelotonu byly na trati rozházené připínáčky. Kouč týmu Jumbo-Visma Grischa Niermann potvrdil pro stanici Eurosport, že se tyto ostré kovové předměty vyskytly poblíž začátku stoupání na Alto de Jaizkibel, zhruba 36 km od cíle v San Sebastianu.

Doplatil na ně i úřadující šampion Tour Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), který musel přesedlat na náhradní kolo. Tom Pidcock (Ineos Grenadiers) zase finišoval na čtvrté příčce s propíchnutou pneumatikou.

Rázný vzkaz vyslal sabotérům Lilian Calmejane (Intermarche-Circus-Wanty), který na sociálních sítích ukázal přední kolo svého bicyklu, v němž bylo zapíchnuto pět připínáčků.

„Díky za tenhle druh lidské blbosti," rozčiloval se na Twitteru. „Nemyslím si, že jsem byl jedinou obětí. Víte, že můžeme spadnout a dost ošklivě se zranit kvůli vaší hovad*ně, vy pitomci," zuřil Calmejane.

Propíchané pneumatiky měli i jezdci stáje Jayco-AlUla, nicméně lídrovi týmu Simonu Yatesovi se tento incident vyhnul. „Někdo rozházel napínačky po trati, protože jsem viděl nějakých patnáct dvacet závodníků, kteří píchli. Měli jsme štěstí, že to nepotkalo Simona Yatese, prošla si tím ale spousta kluků v docela důležitém momentu etapy," uvedl jeden z šéfů týmu Matt White.

Reklama

Související témata: