Hlavní obsah

Vypadalo to, že každou chvíli omdlí! Sagan se proletěl ve stíhačce

Bratislava/Praha

Zajímavou zkušenost má za sebou slovenský cyklista Peter Sagan. Třicetiletý rodák z Žiliny si vyzkoušel, jaké je to létat ve stíhačce s přetížením téměř 8G. Na videu, které nedávno nahrál na sociální sítě, je vidět, že chvílemi mu vysoká rychlost a přetížení dělaly značné problémy. Vše nakonec ale ustál, a i přes extrémní fyzickou zátěž si let užíval.

Foto: Sport.cz

Slovenský cyklista Peter Sagan usedl do kokpitu stíhacího letounu.

Článek

Trojnásobný mistr světa, sedminásobný vítěz bodovací soutěže na Tour de France a nejlepší slovenský cyklista všech dob Peter Sagan je zrozen pro rychlou jízdu na svém závodním kole.

Tentokrát si ale jezdec cyklistické stáje Bora vyzkoušel něco mnohem rychlejšího. Se svou novou zajímavou zkušeností se podělil se svými fanoušky a na internet nahrál video, které zachycuje jeho usednutí do kokpitu stíhacího letounu.

Chvílemi to sice vypadalo, že Sagan každou chvíli omdlí. Nakonec si ale let v superrychlém stroji pořádně užíval.

„Hej, Thomasi Pesquete, zvládl jsem přetížení 7,9G během mého nedávného letu ve stíhačce. Místy to bylo náročné, ale zlepšuji se a budu dál trénovat," oslovil Sagan prostřednictvím sociální sítě známého francouzského kosmonauta.

„Zavolejte mi, kdybyste měli místo ve SpaceX v letu na vesmírnou stanici. Pokud to bude nutné, můžete mě dát do nákladního prostoru," žertoval Sagan na Twitteru.

Reklama

Související témata: