Hlavní obsah

Světový pohár v cyklokrosu ve Waterloo začal premiérovým triumfem mladíka Nyse

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacetiletý Belgičan Thibau Nys vyhrál poprvé v kariéře závod Světového poháru v cyklokrosu elitní kategorie. Úřadující mistr světa do 23 let zahájil vítězně seriál v americkém Waterloo, kde porazil o 16 sekund krajana Eliho Iserbyta, který na této trati triumfoval v předchozích třech letech. Třetí skončil Pim Ronhaar, následovaný dalšími dvěma nizozemskými jezdci.

Foto: Profimedia.cz

Thibau Nys vyhrál poprvé v kariéře závod Světového poháru v cyklokrosu elitní kategorie

Článek

Závod žen ovládla letošní mistryně světa Nizozemka Fem van Empelová. Jednadvacetiletá cyklokrosařka, která obhajuje celkové vítězství ve Světovém poháru, vyhrála o 36 sekund před krajankou Puck Pieterseovou.

Nys v minulém ročníku seriálu opanoval hodnocení jezdců do 23 let, nyní už se prosadil na nejvyšší stupeň v hlavní mužské kategorii. Loni dojel ve Waterloo mezi elitou pátý.

„Je to neuvěřitelné, to, jak se mi tu povedlo vyhrát. Po sólové jízdě. Byl to jeden z mých nejlepších závodů,“ liboval si Nys. „V létě jsem udělal velký pokrok a byl jsem hrdý, že jsem to minulý týden předvedl. Nečekal jsem ale, že to zopakuju. Věděl jsem, že jsem ve skvělé formě, ale takhle dominantní jízda, to je neskutečné,“ řekl syn cyklokrosové legendy Svena Nyse. Před týdnem na úvod sezony vyhrál závod nižší kategorie v belgickém Beringenu.

Čeští cyklokrosaři ve Waterloo nestartovali.

Úvodní závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):
Muži:
1. Nys 56:59
2. Iserbyt (oba Belg.) -16
3. Ronhaar -41
4. Nieuwenhuis -57
5. Van der Haar (všichni Niz.) -1:09
6. Vanthourenhout (Belg.) -1:36
Ženy:
1. Van Empelová 48:31
2. Pieterseová -36
3. Alvaradová (všechny Niz.) -1:51
4. Rochetteová (Kan.) -2:04
5. Bäckstedtová (Brit.) -2:22
6. Bakkerová (Niz.) -2:33

Reklama

Související témata: