Hlavní obsah

Zraněnou cyklistku Pietersovou přepraví v umělém spánku do Nizozemska

Nizozemskou cyklistku Amy Pietersovou, která je po pádu v tréninku už dva týdny v umělém spánku, dnes přepraví vrtulníkem ze Španělska do rodné země. Podle informací týmu SD Worx je trojnásobná mistryně světa v dráhové disciplíně madison ve stabilizovaném stavu a dýchá bez pomoci přístrojů.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Amy Pietersová (vlevo) a Kirsten Wildová po závodě v disciplíně madison na MS v Roubaix.

Článek

Pietersová měla nehodu na soustředění v Calpe a s poraněním hlavy byla operována v nemocnici v Alicante. Možné následky pádu budou lékaři podle nizozemské stáje moci posoudit až po jejím probuzení.

Třicetiletá cyklistická univerzálka letos vybojovala mimo jiné nizozemský titul na silnici. Na dráze se stala s Kirsten Wildovou potřetí v řadě mistryní světa v bodovacím závodě dvojic. Předloni ovládla na silničním mistrovství Evropy závod s hromadným startem a je také světovou šampionkou ve smíšené časovce z roku 2019.

Její nehoda zasáhla řadu soupeřek i cyklistů. Světová šampionka v cyklokrosu Lucinda Brandová věnovala Pietersové vítězství v novoročním závodu GP Svena Nyse, pro které si dojela s nápisem "Amy" na helmě.

"Je to těžké. Vyhrát je fajn, ale vím, že to není tak důležité. Pořád myslím na ni a její rodinu. Doufám, že jim tohle dodá sílu," řekl nizozemská závodnice se slzami v očích.

Na nizozemském šampionátu dráhařů si několik jezdců přidalo nápis Amy se srdcem uprostřed na trikot.

Reklama