Hlavní obsah

Akvizice za miliardy. Majitel Newcastlu vstupuje do světa esportu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký obchod v esportovém světě! Společnost Savvy Gaming Group, která spadá pod Saúdskoarabský investiční fond (PIF), koupila společnosti ESL Gaming a FACEIT. Saúdskoarabský fond, v jehož čele stojí korunní princ Muhammad bin Salmán, za obě společnosti zaplatil dohromady cca 1,5 miliardy dolarů (asi 32 miliard korun).

Foto: Sport.cz

Saúdskoarabský korunní princ Mohamed bin Salmán je předsedou investiční skupiny PIF.

Článek

Obě nové akvizice jsou významnými značkami ve světě esportů. ESL Gaming stojí za špičkovými turnaji ESL a Dramhack v CS:GO a za velkými akcemi v Dota2.

Společnost FACEIT je turnajová platforma pro hry jako Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Rocket League, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Dota 2 a Team Fortress a další.

Jak poznamenává Sportsbusinessjournal.com, pro PIF je to další krok v budování megalomanského impéria zaměřeného na sporty a vše s nimi spojené. Vedle nedávné akvizice fotbalového Newcastlu PIF údajně jedná i o převzetí Interu Milán či Olympique Marseille.

Reklama

Související témata: