Hlavní obsah

Bronz z MČR v CS:GO bere eSuba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno/Praha

Fanoušci na brněnském výstavišti znají první medailisty letošního MČR v CS:GO. Bronz bere česká esportová organizace eSuba. Modrá krev zvítězila v nedělní bitvě o třetí místo 2:1 na mapy nad Dynamem Eclot. eSuba tak zopakovala třetí místo z loňského šampionátu.

Foto: eSuba.eu

Plejer CS:GO z týmu eSuba Dominik "blogg1s" Janita na archivní fotografii.

Článek

Dynamo do zápasu o třetí místo vybralo mapu Inferno. Oba týmy se od začátku duelu přetahovaly o každý bod.

Strany se měnily za stavu 8:7 pro východočeský tým. Ve 20. Kole se blýskl parádním Triple Killem NBQQ a za stavu 10:10 utkání směřovalo k dramatické koncovce.

Dynamo se v ní dostalo do potíží s financemi. S nákupem ale zazářil třemi přesným zásahy K1-FiDa a rázem to bylo 13:13.

Hráči organizace eSuba přebírají bronzové medaile z MČR v CS:GO.

Dynamo už mohlo mapu dotáhnout do vítězství, ale přišla velká chyba. Ve 27. kole dokázala eSuba bez nákupu položit bombu a přeživší capseN musel pouze pošetřit AWP. První mapa tak mířila do prodloužení. V něm nakonec rozhodující 4 body přidala eSuba a šlo se na Vertigo.

Na mapě Modré krve to byla v podání hráčů Dynama neskutečná jízda. Začali na CT straně a záhy vedli 4:1. V následující hře zazářil ZEDc parádním Quad Killem.

eSuba nemohla na hru capseNa a spol. najít odpověď, Dynamo vedlo už 8:2 a přidávalo jeden bod za druhým. Strany se měnily za stavu 12:3 a Dynamo tři závěrečné body přidalo velmi rychle.

Decider mapa byla Mirage. A na ní to byla velká dominance eSuby. Dynamo na T straně po pěti úvodních kolech prohrávalo 0:5. Hráčům Eclot nepomohl ani timeout a když prohrávali 1:9 museli tušit, že bronz začíná být hodně daleko.

Dynamo se nakonec na Decideru zmohli pouze na 3 body a bronz po výhře 16:3 bere eSuba.

Mistrovství ČR v počítačových hrách (Brno)
O třetí místo
eSuba - Dynamo Eclot 2:1 (19:17, 3:16, 16:3)

Reklama