Hlavní obsah

České celky vstoupily do Pinnacle Cupu. Sinners berou výhru, Dynamo padlo

Duely úvodního kola odstartoval mezinárodní turnaj v CS:GO o dva miliony korun Pinnacle Cup IV. Dynamo Eclot ve čtvrtek nestačilo na K23 a prohrálo 1:2. Plejeři liberecké organizace Sinners si naopak zpravili chuť a po nedávném vyřazení z kvalifikace o Major se v pátek vrátili vítězně, když přehráli 2:1 polský Krakov.

Foto: @neofragcs

Adam "NEOFRAG" Zouhar. Archivní foto

Článek

Sinners dostali do turnaje pozvánku od organizátorů. To Dynamo se na online podnik kategorie A-Tier muselo probít přes kvalifikaci a v úvodním kole narazilo na rusko-kazachstánský celek K23, dvaatřicátý tým světového žebříčku.

Čeští reprezentanti s favoritem drželi krok. Nejprve sice padli 8:16 na Overpassu, duel ale dokázali poslat do rozhodující mapy po výhře 16:6 na Infernu. Po výsledku 8:16 na závěrečném Mirage se nakonec Dynamo muselo smířit s celkovou porážkou 1:2 na mapy.

Sinners, kteří museli zkousnout krutou porážku v nedávném rozhodujícím zápase o slavný Major, se na mezinárodní scénu vrátili vítězně, když je prověřila sestava polského týmu Wisla Krakov.

Celek ze druhé padesátky světového žebříčku Hříšníky pořádně potrápil. Nejprve na úvodním Nuke zvítězil poměrem 16:9, aby na následném Infernu sahal v prodloužení po celkovém vítězství.

Sinners ale útok Poláků ustáli a po přestřelce 22:19 v prodloužení na Infernu a následné výhře 16:13 na Overpassu oslavili vítězný návrat v poměru 2:1 na mapy.

Podnik pokračuje druhým kolem v sobotu a v neděli. Vítěz bude znám v průběhu května a z turnaje si odnese prémii ve výši téměř dvou milionů korun, celkově se rozděluje 100 000 dolarů (téměř 2,5 milionu korun).

Pinnacle Cup IV (Prize Pool 100 000 dolarů)
1. kolo
K23 - Dynamo 2:1 (16:8, 6:16, 16:8)
Sinners - Krakov 2:1 (9:16, 22:19, 16:13)
Ostatní výsledky naleznete ZDE

Reklama