Hlavní obsah

GLOSA: Promarněná šance na Major? Co je nezabije, to Sinners (snad) posílí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když dozněl poslední výstřel rozhodujícího kvalifikačního zápasu o Major mezi Sinners a kosovským celkem Bad News Eagles, tváře českých plejerů se schovaly v dlaních. Tak blízko žádný český celek v historii k postupu na nejslavnější světový CS:GO turnaj ještě nebyl. Hříšníci ale do Antverp nedokráčeli. Bude se taková šance ještě vůbec někdy opakovat? Jestli nám něco Hříšníci v duelech mezi světovou elitou na bukurešťském turnaji ukázali, tak že měřit se můžou opravdu už i s těmi nejlepšími. Takže snad bude další šance brzy následovat a snad ji tentokráte poučená česká jednička i využije.

Foto: @hltv.org

Tým Sinners na archivní fotografii.

Článek

I když se z pohledu Sinners může zdrcující nepostup po nervy drásajícím dramatu jevit jako neúspěch, opak je pravdou. Zvlášť s přihlédnutím k faktu, že Hříšníci si svou životní příležitost vystříleli z otevřené kvalifikace mezi stovkami týmů.

K samotnému vystoupení v Bukurešti pak Beastikovi a spol. lze jen těžko něco vytýkat. V zápasech na BO1 porazili HEET i Team Spirit a padli pouze s pozdějším vítězem Copenhagen Flames.

V duelu na BO3 se světovou sedmičkou Ninjas in Pyjamas v postup nejspíš věřil jen málokdo, do světové desítky český CS:GO ještě přece jen nepatří. I přesto Hříšníci proti NIP sehráli důstojnou partii.

A tak jediné, co Sinners opravdu může mrzet, je ztráta dobře rozehraného duelu o vše proti Bad News Eagles. Na liberecké plejery nejspíš dolehla tíha okamžiku, když za stavu 1:1 a s bodovým náskokem; navíc na své nejlepší mapě Infernu; nedokázali dokráčet ke kýženému úspěchu.

Ne nadarmo se říká, že život je série lekcí, které člověk musí prožít, aby je pochopil a také staré známé: „Co tě nezabije, to tě posílí". Nic jiného teď Beastikovi a spol. ani nezbývá. Zvednout se, poučit se a v nejbližší možné příležitosti to zkusit znovu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený SINNERS Esports 🇺🇦 (@sinnersesports)

I přesto, že zklamání pro Sinners a vlastně celou česko-slovenskou esportovou komitu je teď velké, nesmí hořká tečka bukurešťské přestřelky zastínit to, kam se Hříšníci a celá česká CS:GO scéna za velmi krátkou dobu posunula.

Vyzdvihnout je také potřeba to, jakým způsobem se Sinners dokázali vypořádat s odchodem největší hvězdy českého CS:GO Tomáše „oskar" Šťastného.

Možná se na Forsyyho, který nejzkušenějšího českého hráče u libereckých střelců nahradil, občas snášela vlna kritiky. Jenže dost možná neoprávněně, vždyť právě s ním v sestavě Sinners po historickém úspěchu sahali.

Český esport si na Major v CS:GO bude muset ještě počkat. Pokud ale nedojde k nějaké neočekávatelné a překvapivé stagnaci a tuzemské týmy budou naopak pokračovat ve výkonnostním růstu tak, jak se děje v posledních letech a měsících, úspěch dříve nebo později přijde.

Reklama