Hlavní obsah

Český mistr světa závodil za McLaren. Trénink mi zabere stovky hodin, říká v pořadu Fragger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří mezi nejlepší hráče světa závodní arkády Trackmania. Martin „Kappa“ Krompolc byl hostem pořadu Fragger, který vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.cz. V pořadu se rozpovídal o svých úspěších, tréninkových dávkách i o angažmá ve stáji McLaren.

Nový pořad o esportu FRAGGER vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

„Pocity byly neskutečné. Člověku všechno dojde až ve chvíli, kdy doskočí do cíle. Pamatuju si, že jsem za stolem vyskočil a všechno ze mě spadlo,“ zavzpomínal Krompolc na rok 2018, kdy se stal mistrem světa v Trackmanii.

„Na motokáry občas chodím. Opravdové závodění mě ale nikdy příliš netáhlo,“ říká pilot, který aktuálně zápolí v barvách libereckých Sinners.

Krompolc se virtuálním závoděním živí. Dříve dokonce působil ve slavné stáji McLaren. „Nejprve mě oslovil partnerský tým stáje McLaren. Ten partnerský tým se pak přetransformoval do esportové odnože stáje formule 1 McLaren a já jsem tam tehdy byl jako jediný závodník,“ vrací se Krompolc ke zvučnému angažmá a dost možná k vrcholu své kariéry.

Jezdec Hříšníků se rozpovídal také o tom, kolik času musí věnovat tréninkům. Aby si dostatečně najel novou trať, potřebuje alespoň 20 hodin, pilováním detailů pak stráví klidně 200 hodin za 6 týdnů.

Co dalšího zaznělo v pořadu Fragger? Na jaké finanční odměny si závodníci virtuálních závodů přijdou? Jak Krompolc vnímá směr, kterým se populární Trackmania vydala? Celý díl si pusťte ZDE.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.