Hlavní obsah

Peníze? Radši budu hrát v lepším týmu a mít šanci na Major, říká posila Sinners v pořadu Fragger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární FPS střílečka Counter-Strike: Global Offensive byla ústředním tématem nového dílu pořadu Fragger na serveru Novinky.cz. Do studia zavítala nejnovější posila nejlepšího českého CS:GO týmu Sinners Simon „KWERTZZ“ Horák. Řeč byla o chystaném přechodu na Counter-Strike 2 i o snu zahrát si mezi světovou elitou na nejprestižnějším turnaji světa.

Nový pořad o esportu FRAGGER vychází každý čtvrtek na serveru Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

Jednadvacetiletý Horák se k angažmá u české jedničky dostal přes týmy Brute nebo Entropiq. „Dostat se do Sinners mi trvalo asi tři roky... Hraní a přípravě věnuju kolem osmi hodin denně," říká KWERTZZ, který po boku Hříšníku vybojoval stříbro no Bratislavském Tipsport Cupu.

Horák dříve působil i v zahraničí, z pohledu příjmů by se tak mohlo jeho angažmá u Sinners jevit jako krok zpět. „Já to beru tak, že radši budu hrát v lepším týmu za míň peněz. Sinners jsou nejlepší tým u nás. S nimi se můžu probojovat na Major," upřednostňuje sympaticky Horák esportové ambice před lepším výdělkem.

„Od rodiny mám obrovskou podporu. Jsem za to rád. Dříve to tak ale vůbec nebylo, vyčítali mi, že jsem jen na počítači a furt hraju hry," přiznává Horák, že ačkoliv si hraním vydělá desítky tisíc korun měsíčně, cesta mezi profíky pro něj i jeho okolí byla trnitá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Simon Horák (@kwt_cs)

Populární Counter-Strike čekají brzy velké změny, z verze Global Offensive se totiž přejde na Counter-Strike 2. „Counter-Strike 2 bude ještě úspěšnější. Už CS:GO stále nabírá nových výšek," říká Horák. Jeho snem je zahrát si příští rok v březnu v kodaňské Royal Aréně, kde se uskuteční první světový šampionát v této verzi populární střílečky.

Co dalšího zaznělo v pořadu Fragger, který vychází na serveru Novinky.cz každý čtvrtek? Celý díl si pusťte ZDE.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.