Hlavní obsah

CS:GO scénu opouští další legenda, bude hrát Valorant

Washington/Praha

Překvapivý odchod. Veterán kompetitivní scény ve hře Counter-Strike: Global Offensive Joshua „steel“ Nissan ohlásil konec své CS:GO kariéry. Třicetiletý Kanaďan, který se fanouškům vryl do paměti mimo jiné i skandálem se záměrně prohraným zápasem a následným zákazem činnosti, se chce nyní věnovat novince Valorant.

Foto: Sport.cz

Kanadský hráč Counter-Striku Joshua „steel“ Nissan (uprostřed) a jeho tým Chaos. Zdroj: Instagram @joshnissan

Článek

Odchod Nissana je pro mnohé fandy esportu překvapením. Známý hráč totiž s organizací Chaos nedávno vybojoval semifinále prestižního turnaje americké divize ESL One Cologne. Právě ale úspěch týmu s největší pravděpodobností souvisí s jeho rozhodnutím s CS:GO nadobro skončit.

Nissan totiž v roce 2015 od společnosti Valve obdržel zákaz účasti na turnajích, když tehdy s týmem iBUYPOWER záměrně prohráli zápas kvůli vlastnímu finančnímu profitu. Podle portálu Playzone by se proto jeho současný tým Chaos po výkonnostním vzestupu nemohl zúčastnit budoucích Majorů.

Nissan ale s hraním definitivně skončit nehodlá. Podle The Gameru jeho virtuální kroky povedou na scénu Valorantu. Populární „steel" se chce rovněž více věnovat streamování, které je v současnosti pro známé hráče velmi lukrativním způsobem výdělku.

Chaos už za svou největší hvězdu nelezl náhradu. Novým in-game lídrem bude mexický hráč Edgar „MarKE" Maldonado.

Reklama

Související témata: