Hlavní obsah

Dva miliony za víkend? O výhru se poperou fotbalista, kuchař či detektiv

Co se stane, když se potká pekař, detektiv, fotbalista a právník? Zahrají si na počítači a rozdělí si miliony. Čtete správně. Už brzy totiž v Brně vypukne oficiální české mistrovství v počítačové hře Counter-Strike: Global Offensive. Ač se dnes v takzvaném esportu hraje o stále větší peníze, hraním se uživí pouze hrstka těch nejlepších. I proto si esportovci během své kariéry chystají plán B. Tihle kluci se na začátku listopadu představí na Tipsport MČR CS:GO, kde si jejich týmy během jediného víkendu rozdělí dva miliony. Nemít ale talent na hry, jejich životní příběh by se ubíral úplně jiným směrem. Kým mohly být české hvězdy esportu, které tvrdě trénovaly tisíce hodin, aby se dostaly na vrchol?

Foto: @playzone

V roce 2021 dorazilo na Brněnské výstaviště na MČR velké množství fanoušků.

Článek

Farmář či fotbalista?

Matúš „matys" Šimko patří mezi nejdražší česko-slovenské hráče. V letošní sezoně se stal novou posilou týmu Sampi.Tipsport, který založil český fotbalový reprezentant Jakub Jankto. Matúš má mezi hráči přezdívku „Farmář", neboť jeho rodina vlastní na Slovensku farmu. Ač má Matúš zkušenosti s chovem a rodičům ve volném čase pomáhá, mohl se stát i fotbalistou. Za dorost hrával za Nové Mesto nad Váhom. Ve třetí lize ale jeho fotbalová kariéra skončila. Teď se soustředí na finále MČR, kde za úspěch považuje účast ve finále.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sampi (@teamsampi)

Kuchař z pardubického Dynama

Vít Pohlot alias Noobiq patří k dlouhodobým oporám Dynama Eclot. V celku působí s přestávkami od roku 2018 a patřil k jeho základním stavebním kamenům ještě před spojením s Dynamem Pardubice. Vít je vyučený kuchař, i když, jak sám říká, dnes už moc jídel neumí a nejraději si udělá kuře s rýží. Není divu, že se už vaření nevěnuje, neboť svůj talent projevuje ve hře. Aktuálně je Dynamo Eclot nejvýše postaveným českým týmem světového žebříčku. Po vítězství na mistrovství Slovenska tak má Vít i na MČR pouze ty nejvyšší ambice.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Vit Pohlot (@nbqqcs)

Právník reprezentující Ostravu

Ostravský tým Cryptova bude mít na finálovém turnaji českého šampionátu ve hře CS:GO svoji premiéru. Mnozí považují Cryptovu za černého koně, který může překvapit i hlavní favority. Jejich hráči totiž mají rádi velké výzvy. Jedním z nich je i Tomáš „zyored" Cvaniga. Ten podle svých slov už na střední škole vnímal studium práv jako těžší variantu, a i proto si ji vybral. Pokud se v budoucnu nebude moci své oblíbené hře věnovat, má v záloze obor, který ho bude bavit a naplňovat. Aktuálně ho nejvíc baví trestní právo, jeho myšlenky se ale v tuto chvíli ubírají jiným směrem. Na mistrovství ČR by se chtěl umístit mezi třemi nejlepšími týmy.

Programátor ve službách Hříšníků

Slovenský hráč Patrik „Zero" Žúdel posílil tým SINNERS v červenci letošního roku. Hříšníci, jak se libereckému celku přezdívá, patří i letos k nejžhavějším adeptům na titul. Dvojnásobní mistři ČR a obhájci loňského prvenství si vedli úspěšně i v letošní kvalifikaci na MČR, kterou nakonec ovládli. V počítačovém světě se cítí skvěle. Patrik se totiž věnuje programování a matematice. Tento obor si vybral na Fakultě elektrotechniky a informatiky STU v Bratislavě. O tom, že jej opravdu baví, se může každý přesvědčit na jeho YouTube kanále Patrik Zero. Na něm nabízí pohled do zákulisí vysokoškolského učiva.

Mladý detektiv ze Sampi

Lukáš „Habyzz" Doležal patří mezi nejmladší účastníky MČR. Osmnáctiletý mladík v soupisce týmu Sampi.Tipsport nahradil historicky nejúspěšnějšího hráče Ladislava „GuardiaN" Kovácse. Můžeme hádat, zda ve hře Counter-Strike: Global Offensive raději hraje za stranu policejního komanda. Toto prostředí je mu totiž blízké, neboť aktuálně studuje kriminalistiku. A jak vidí své šance před vrcholným turnajem česko-slovenské sezony? Za úspěch by považoval umístění mezi top třemi týmy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sampi (@teamsampi)

Reklama

Související témata: