Hlavní obsah

Enterprise skolili účastníky Majoru! Sinners si zahrají proti Fnatic

Takový skalp organizace Enterprise esports ještě nezískala. Trojice domácích hráčů doplněná dvěma zahraničními střelci v prvním kole REPUBLEAGUE dokázala porazit 2:1 Imperial Esports, účastníky posledního PGL Majoru a velké legendy nejen brazilské scény. Česká jednička Sinners si pak vyšlápla 2:0 na Team Finest a ve čtvrtečním druhém kole narazí na slavný tým Fnatic.

Foto: @playzone

Ilustrační foto.

Článek

Sinners byli nalosováni do pavouka k Ninjas in Pyjamas, v době oznámení čtvrtému nejlepšímu týmu světa. Bohužel, NIP se odhlásili a jejich místo zabral Team Finest. Hříšníci s ním nakonec dokázali poradit na dvou mapách (16:7 a 22:19).

Úvodní kolo bylo ve znamení ještě mnohem zajímavější bitvy. Enterprise se postavili Imperial Esports, v jejich čele se nachází někdejší druhý nejlepší hráč světa Gabriel „FalleN" Toledo nebo jeho dlouholetý parťák Fernando „Fer" Alvarenga. Svátek pro Enterprise nabídl mapy Mirage, Inferno a Overpass.

Česko-slovenská organizace nakonec duel ovládla 2:1 (16:9, 7:16 a 22:20). největší hvězdou celého zápasu byl Robert „Manguss" Kasper. Statisticky byl na Mirage druhým nejlepším hráčem, z Enterprise byl na Infernu jediný v zelených číslech a Overpass si podmanil stejně jako h4rn mapu Mirage. Celkový rating 1.24 a +23 K/D je toho důkazem.

Speciální byl tento šlágr ještě z jednoho hlediska. Zápas kromě oficiálních kanálů v angličtině a slovenštině vysílal také oblíbený bavič Gaules, jehož přenosy brazilských zápasů pravidelně sledují opravdu vysoké cifry diváků. Zápas Enterprise vs. Imperial si v jeden moment naladilo přes 160 tisíc sledujících, což je historicky vůbec největší číslo diváků, které sledovalo zápas česko-slovenského CS:GO týmu.

Sinners se ve druhém kole skupiny B turnaje REPUBLEAGUE utkají s celkem Fnatic, aktuálně 36. týmem světa. Enterprise si zahrají s akademií organizace MOUZ.

Reklama