Hlavní obsah

eRepre čeká vrchol sezony, Emerickson a DRMi zabojují o postup na FIFAe Nations Cup

Praha

Česko se díky projektu eRepre zúčastní evropské kvalifikace na FIFAe Nations Cup, nejprestižnější světový turnaje ve hře FIFA 21 od společnosti EA Sports. Zápasy základních skupin kvalifikace jsou na programu ve čtvrtek a v pátek, případné play off pak během víkendu. Česko do ní vyšle duo Emerickson a DRMi. Pokud by se dvojici podařilo uspět, byla by to pro tuzemské hráče vůbec první účast na tomto prestižním šampionátu.

Foto: FAČR

Česká eRepre je reprezentačním týmem v eFotbale, který působí pod záštitou Fotbalové asociace České republiky.

Článek

Celkem se v evropské kvalifikaci utká třicet zemí o jedenáct postupových míst. Česko se představí ve skupině D společně s Lucemburskem, Německem, Maltou, Severním Irskem, Bulharskem a Rumunskem.

„V naší skupině jsou samozřejmě všichni kvalitní, ale na druhou stranu i hratelní. Ve FIFA se může stát cokoliv. Myslím, že máme na to urvat postup ze skupiny," okomentoval los hráč pražské Sparty Emerickson.

S každou zemí odehraje Česko dvě utkání, jedno na Playstationu (Emerickson) a jedno na Xboxu (DRMi10), přičemž výsledek každého jednotlivého zápasu se počítá do tabulky. Pro všechny duely budou mít země k dispozici otevřené FUT účty, které jim umožní složit si tým ze všech hráčů ve hře.

Favoritem skupiny D bude Německo, v jehož dresu působí úspěšný a známý plejer světové scény DullenMIKE.

Už v rámci evropské kvalifikace je pro týmy nachystán zajímavý Prize pool ve výši 48 000 dolarů. Finálový event se uskuteční 20. – 22. 8. v dánské Kodani, kde si to mezi sebou rozdá 24 nejlepších týmů světa o nejprestižnější trofej ve hře FIFA a o 500 000 amerických dolarů.

Reklama

Související témata: