Hlavní obsah

Esport mě dokáže slušně uživit, přiznává Denyk v pořadu Fragger. Dřív jsme vyhrávali klávesnice, líčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrál mezi absolutní špičkou, vrátil se ale domů, aby dle svých slov pozvedl tuzemské LoLko. Český esportový profesionál a hráč League of Legends Petr „Denyk“ Haramach má za sebou působení v předních evropských týmech. Nejen o svých bohatých zkušenostech se supporter pražského Entropiqu rozpovídal v nejnovějším díle pořadu Fragger na webu Novinky.cz. Řešili se i největší české esportové úspěchy, pionýrské začátky domácích turnajů nebo výdělky na domácí i světové scéně.

Foto: Novinky

Hostem pořadu Fragger byl Denyk

Článek

Jak se hráč dostane k tomu, že si svým koníčkem začne vydělávat peníze? „K profi hraní se člověk dostane tak, že prostě hraje. Pak si ho začnou všímat týmy a osloví ho, aby hrál turnaje," přibližuje cestu do esportového světa Petr „Denyk" Haramach.

„U mě se to zlomilo, když jsem byl na vysoké. Přišla nabídka ze Španělska, takže jsem přerušil studium a odjel jsem," vrací se Haramach k angažmá ve španělském týmu Penguins, které mu otevřelo brány k předním evropským celkům z Německa, Británie nebo Francie a do nějvyšší ligy starého kontinentu.

„Rodiče byli na začátku skeptičtí, ale od té doby, co zjistili, že mě to dokáže uživit, mě plně podporují," říká osmadvacetiletý supporter, který v březnu s Entropiqem ovládl domácí Hitpoint Masters. „Mé výdělky jsou ve vyšších desítkách tisíc korun," odhaluje Haramach.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Entropiq (@entropiqteam)

„Dřív se hrálo hlavně pro zábavu. Na turnaje jsme jezdili jako kamarádi, hráli jsme proti sobě, někdo vyhrál třeba klávesnici nebo podložku pod myš," vzpomíná na své začátky Haramach s poukazuje na to, jak se doba za posledních několik let proměnila a esport se i v tuzemském prostředí profesionalizoval.

Kolik si vydělají nejlepší čeští hráči? Jak to chodí v profesionálních týmech a jak hráč pozná, že je čas uvažovat o konci kariéry? To vše se dozvíte v nejnovějším díle pořadu Fragger na Novinkách, který vychází každý týden ve čtvrtek. Celý díl si pusťte ZDE.

Reklama

Související témata: