Hlavní obsah

Esport přišel o hvězdu. Zemřel mladý český profesionál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaná rána zasáhla světovou esportovou scénu. Karel „Twisten“ Ašenbrener, nejlepší český hráč počítačové hry VALORANT, zemřel v noci na středu ve věku pouhých 19 let. Na konci února zveřejnil, že má psychické problémy.

Ilustrační foto.

Článek

Za tři roky soutěžního hraní se přes české celky eSuba a Entropiq se hráč s přezdívkou Twisten vypracoval až do kvalitního evropského celku Vitality. V Česku patřil k úplné špičce. Už dříve však Ašenbrener přiznal problémy s psychikou.

„Trpím depresemi už přes dva roky. Problémy se vystupňovaly kolem Vánoc, kdy jsem nemohl být s týmem. Ubližoval jsem si a přemýšlel jsem, že to všechno skončím, ale naštěstí mě zachránil táta. Strávil jsem několik dní na psychiatrické léčebně pro lidi s nejvážnějšími problémy. Potom jsem naštěstí mohl začít od znovu," zmiňoval na konci února Twisten v prohlášení.

Poslední měsíce se navenek zdálo, že je všechno v pořádku. Těsně před půlnocí však mladý hráč na Twitter vyťukal zdánlivě nevinnou zprávu, ze které ale nyní mrazí. „Dobrou noc."

A v odpoledních hodinách jeho tým Vitality přišel se zdrcující informací. „Se zlomeným srdcem s vámi sdílíme, že náš VALORANT hráč Karel „Twisten" Ašenbrener zemřel. Jsme hluboce zarmouceni touto devastující ztrátou a naše první myšlenky a modlitby směrují k rodině a přátelům v tomto těžkém čase," uvedla organizace.

V šoku byli i sami hráči. „Malý brácho, vždyť jsme si povídali, jak pyšní na sebe jsme, že jsme překonali tolik psychických problémů, a říkali jsme si, jak světlá je budoucnost. Přál bych si, abych měl sílu pro tebe udělat víc. Byl jsi nejlepší a nejvtipnější spoluhráč na světě a dobrý přítel," smutnil Fin Timo „Taimou" Kettunen, bývalý parťák z celku Entropiq.

„Nejvíce nelíčený člověk, jakého jsem kdy potkal. Vždycky nás dokázal rozesmát," napsal na Twitter finský spoluhráč z Vitality Santeri „Bonecold" Sassi. Další zápasy už Twisten bohužel nepřidá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články