Hlavní obsah

Finále, které se zapíše do historie! Hráči eSuby porazili Entropiq a jsou šampiony Hitpoint Masters

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelné drama nabídlo svitavské finále Mastercard Hitpoint Masters, ve kterém eSuba udolala Entropiq 3:2 na mapy. Modrá krev, jak se týmu přezdívá, si tak bere korunu pro nejlepší League of Legends tým Česka zpět. Příběh se šťastným koncem napsal také v noci z neděle na pondělí hráč Jejky, který si odnáší jubilejní 10. vítězství v soutěži.

Foto: Hitpoint.cz

Hráči eSuby slaví titul v lize Mastercard Hitpoint Masters v League of Legends.

Článek
Fotogalerie

Finále začala lépe eSuba, která si do zápasu o zlato přinesla formu z přechozího duelu. Hráči Entropiqu v úvodní mapě nestíhali nasazené tempo a modrá krev se ujala vedení 1:0. Bylo tak jasné, že výsledek 3:0 pro Entropiq z jarní části sezony se opakovat nebude.

Do druhé mapy už ale nastoupili hráči Entropiqu mnohem lépe a průběh hry kontrolovali. Zaslouženě tak srovnali na 1:1. A podobný scénář napsala i finálová bitva číslo tři. Přestože byla hra velmi vyrovnaná a výhodu si mohly pro sebe urvat oba týmy, eSuba po většinu času tahala za kratší konec. Po 25. minutě hry vypadali Entropiq jistější v soubojích, a nakonec získali důležitý championship point.

I přesto, že čtvrtá finálová hra znamenala pro eSubu už osmou mapu během akce a duel se odehrával v nočních hodinách, únava se na jejich výkonu vůbec neprojevila. Několik skvělých individuálních momentů znamenalo výhodu pro modrou krev. Hráči eSuby svého soupeře sevřeli a nepustili. Ve Svitavách tak finále dospělo do nejvyššího možného počtu her. Rozhodnout tak musela až poslední pátá mapa.

Foto: Hitpoint.cz

David „Jejky“ Jakubec se dočkal vysněného 10. titulu z Mastercard Hitpoint Masters.

V ní byla hra vyrovnaná jen do páté minuty, od které se jazýček vah začal překlápět ve prospěch Entropiqu. Jenže eSuba hru postupně znovu srovnala a po půl hodině se jí podařilo v souboji zničit celý tým černozelených. Drama pokračovalo a blíže ke zlatu měla modrá krev, která soupeře drtila, a nakonec zakončila finálový maraton na stupni nejvyšším. Jungler eSuby David „Jejky" Jakubec se tak dočkal vysněného 10. titulu z Mastercard Hitpoint Masters a je prvním hráčem, který dokázal tuto metu pokořit.

Reklama

Související témata: