Hlavní obsah

Drama se smutným koncem. Sinners zůstávají těsně před branami Majoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Historický okamžik pro český esport byl na dosah, liberecká organizace Sinners si pro něj ale dojít nedokázala. Hříšníci podlehli v neděli v nesmírně dramatickém duelu bukurešťské CS:GO kvalifikace na PGL Major Antwerp 2022 kosovské organizaci Bad New Eagles 1:2 na mapy a cesta na prestižní světový turnaj Forsyymu a spol. zůstala zapovězena.

Foto: Instagram @sinnersesports

Český plejer David „forsyy“ Bílý v akci během kvalifikace na PGL Major Antwerp 2022.

Článek

Nejdůležitější zápas kariéry začal pro Hříšníky slibně. Po vlažnějším rozjezdu dokázali Beastik a spol. ovládnout 16:10 mapu Mirage, kterou si pro páté kolo kvalifikace vybrali hráči kosovského celku.

Ve druhé dějství se šlo na Nuke, na kterém Sinnres na turnaji dokázali rozdrtit Team Spirit. Jenže proti BNE začínali za těžší T stranu a obrovský náskok, který si kosovský celek vypracoval v úvodu, Hříšníci stáhnout nedokázali a padli 6:16.

Rozhodovalo se na nejlepší mapě liberecké organizace Infernu. Forsyy a spol. si v průběhu dokázali vypracovat solidní bodový polštář. Ve chvíli, kdy je od postupu na slavný Major dělily čtyři body, se ale sen o postupu začal pomalu bortit.

V nesmírně dramatickém závěru Hříšníkům odešla precizní střelba, Bad News Eagles si i vzhledem k lepším financím zbytek duelu pohlídali a po výhře 16:14 mohou slavit postup do Antverp.

Z evropské kvalifikace B postupuje z prvního místa dánský celek Copenhagen Flames, na druhém místě skončili Players. O třetí místo a status Legends se ještě bude bojovat. Jistotu postupu nicéně mají už celky Ninjas in Pyjamas, ENCE, G2 a Team Spirit.

Ostatní výsledky naleznete zde. Evropská skupina A už své postupující zná.

PGL Major Antwerp 2022: European RMR B
Výsledky předchozího dne naleznete zde
5. kolo
Sinners - Bad News Eagles 1:2 (16:10, 6:16, 14:16)

Reklama