Hlavní obsah

IEM Katovice ovládli hráči FaZe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z prvních velkých LAN turnajů letošní sezony v CS:GO je minulostí. IEM Katovice ovládli hráči amerického celku FaZe Clan, kteří ve finále porazili španělskou esportovou organizaci G2 Esports 3:0 na mapy.

Foto: @hltv.org

CS:GO sestava organizace FaZe Clan se raduje z triumfu na IEM Katovice.

Článek

Plejeři FaZe nepatřili mezi nasazené. Cestu za triumfem tak museli započít už v Play-In fázi, ze které postoupili přímo po výhrách nad týmy Sprout a MOUZ.

Ve skupinové fázi hráči FaZe nestačili pouze na suveréna loňské sezony NAVI, což znamenalo, že v play off začínali ve čtvrtfinále.

FaZe si cestu do finále proklestil přes celky Gambit a Heroic, které porazil shodnými výsledky 2:0. Parádní formu pak plejeři Faze ztvrdili výhrou 3:0 v boji o titul proti G2. I přes jednoznačný výsledek bylo finále velmi napínavé. Hned dvě ze tří map se rozhodovaly až v prodloužení.

Vítězný FaZe Clan dosáhl na bonus za vítězství 400 000 dolarů (téměř 9 milionů korun), jeho finálový soupeř si odnesl zhruba polovinu.

Turnaje s účastnila i česká esportová organizace Entropiq se svou rusko-kazašskou sestavou. Černo-zelení své putování turnajem zakončili v Play-In fázi s bilancí jedna výhra a dvě porážky.

Další velký turnaj IEM je na programu mezi 5.-17. červencem, kdy se světová špička v CS:GO přesune do německého Kolína nad Rýnem.

Reklama