Hlavní obsah

MČR v počítačových hrách začíná prvním turnajem. O víkendu pozná svého krále Hearthstone

Praha

Listopad bude ve znamení esportu. Již tento víkend začíná tradiční vyvrcholení sezóny – Vodafone MČR v počítačových hrách. V jeho rámci se uskuteční turnaje ve hrách Counter Strike: Global Offensive, PUBG, League of Legends a Hearthstone. A právě posledně jmenovaný titul pozná svého šampiona už tento víkend. Živé vysílání si diváci užijí na Twitch kanálu PLAYzoneCZ.

Foto: Sport.cz

Přední český hráč Hearthstone Oldřich „Faeli“ Mahdal s pohárem pro mistra ČR. Archivní foto

Článek

Ve strategické karetní hře Hearthstone patří Češi mezi světovou špičku. V roce 2017 získali zlaté medaile v turnaji Hearthstone Global Games (mistrovství světa národů). V loňském roce se pak na mistrovství světa jednotlivců až do finále probojoval Jaromír Vyskočil alias Jarla.

Díky tomu si odnesl 100 000 dolarů (tedy přes 2,2 milionu korun). Špičkovou úroveň Vodafone MČR v počítačových hrách dokazuje i fakt, že se Jarla v loňském roce po smolných zápasech neprobojoval ani ze základní skupiny. Přesto i letos bude patřit mezi největší favority. Dalšími aspiranty na zisk ocenění mistra ČR budou zástupci herní organizace Oldřich „Faeli" Mahdal a Petr „En1gma" Balcar, který do zápasů vstoupí z pozice obhájce titulu.

„Po roce jsme se opět dočkali. I letos nebudou chybět souboje ve hře Hearthstone, která se v Česku dlouhodobě těší obrovské popularitě. Tentokrát se opět utká 16 nejlepších v online soubojích o krále českých karetních mágů. Hearhstone je hra, kde se opravdu může stát vše, proto jsem zvědavý, zda se bude dařit favoritům, nebo se dočkáme i několika pohádkových příběhů, stejně jako tomu bylo v loňském roce," říká Tomáš Mikula z agentury Playzone, hlavní organizátor Vodafone MČR v počítačových hrách.

Maraton turnajů v rámci Vodafone Mistrovství České republiky v počítačových hrách začíná. Už týden po Hearthstone se online utkají ty nejlepší české a slovenské týmy v oblíbené MOBA hře League of Legends. Vrcholem sezóny se pak stane od 24. do 28. listopadu závěrečná fáze ve hře Counter Strike: Global Offensive, která proběhne živě na BVV Brněnském výstavišti v rámci festivalu Life!. Tuto akci oficiálně podpořilo také statutární město Brno v čele s primátorkou Markétou Vaňkovou. Posledního šampiona pak v prosinci pozná battle royale titul PUBG, čímž symbolicky uzavře český esportový rok 2021.

Program finále Vodafone MČR v počítačových
6. a 7. 11. Hearthstone online
12. 11. až 14. 11. League of Legends online
24. 11. až 28. 11. CS:GO živě v Brně
11. a 12. 12. PUBG online

Reklama

Související témata: