Hlavní obsah

Na domácí esportové scéně létají miliony. Hvězdný Oskar končí u Sinners, nahradí ho Forsyy

Působení nejlepšího českého hráče CS:GO historie Tomáše „oskar“ Šťastného u domácí jedničky Sinners je u konce. Potvrdily se tak spekulace, se kterými přišel server Eplayer. Šťastného místo v týmu Hříšníků převezme talentovaný AWP plejer David „forsyy“ Bílý. Liberecká oragnizace změnu potvrdila prostřednictvím sociálních sítí.

Foto: @TalkEsport

Česká legenda v CS:GO Tomáš "oskar" Šťastný na archivní fotografii.

Článek

Šťastný před pokračováním v Sinners dal nakonec přednost zahraničnímu angažmá. Spekuluje se o tom, že by se měl v nové sezoně představit v týmu Gorillaz Esports a liberecká organizace by měla za nejlepšího českého hráče historie inkasovat několik milionů korun.

Pozici snipera bude u Hříšníků nově zastávat Bílý. Podle českého Forbesu je to vůbec poprvé, kdy na české esportové scéně mezi dvěma týmy proběhla sedmiciferná transakce za jediného hráče. Právě částku přesahující milion měli zástupci Sinners poslat směrem na Slovensko do Enterprise, kde Bílý doposud působil.

Dvacetiletý střelec loni v Enterprise exceloval a byl základním stavebním kamenem výkonnostního vzestupu slovenského týmu. S ním kromě zahraničních C-Tier turnajových triumfů získal také titul vicemistra Česka, když Enterprise ve finále MČR podlehli právě Šťastnému a spol. ze Sinners.

Šťastný se k nejlepšímu českému CS:GO týmu připojil před rokem. Liberecká organizace si od angažmá legendy české scény slibovala herní vzestup a útok na širší evropskou špičku.

To se Hříšníkům pod vedením Šťastného vyvedlo. Během jedné sezony se Sinners podařilo vystoupat ve světovém žebříčku o 40 míst výše a v září Sinners figurovali na 19. místě podle HLTV.org.

K tomu přidali několik turnajových triumfů úrovně B-Tier, účast v prestižní ESL Pro League a zisk titulu tuzemských šampionů v Brně ze závěru roku.

Reklama