Hlavní obsah

Otřes na domácí CS:GO scéně! Jankto zlákal legendu, zaplatil miliony a vyhlásil útok na Major

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Československá scéna se třese v základech a Sampi, esportový projekt fotbalisty Jakuba Jankta, dostává novou krev do žil. Do základny v Tuchoměřicích míří totiž zcela nová CS:GO sestava včetně legendárního Ladislava "GuadiaN" Kovácse. Z Enterprise do Sampi přestupuje Matúš „Matys“ Šimek a další špička slovenské scény. Vedení organizace potvrdilo, že přestupy jsou v řádech milionů, a tým má ty nejvyšší ambice. České jedničce Sinners tak rázem doma vyrostla velká konkurence.

Foto: @guardiancsgo, Twitter

Slovenský CS:GO plejer Ladislav "GuadiaN" Kovács v dresu NAVI na archivním snímku.

Článek

Největší ohlas vzbudil příchod velezkušeného slovenského plejera Kovácse. Třicetiletý rodák z Komárna je mnohonásobným účastníkem slavného Majoru. V minulosti působil ve Virtus.pro, NAVI a Faze Clanu.

Mezi roky 2013-2019 patřil podle portálu HLTV k nejlepším dvaceti hráčům světa. Naposledy hrál v týmu Singularity. Kovács má u týmu působit v roli mentora, který mladou sestavu dovede mezi špičku evropské scény. Vedení Sampi mluví také o útoku na Major.

Neméně třaskavý je i přestup dvacetiletého Slováka Matúše „Matys" Šimka, který byl jedním ze strůjců vzestupu slovenské organizace Enterprise a který je po Davidovi „forsyy" Bílým další velkou hvězdou, která slovenský tým opouští.

„Přestupová částka zejména za Matyse, jakožto jednoho z nejlepších tuzemských hráčů se pohybuje v sedmiciferných číslech. Jedná se tak už o druhý milionový přestup na lokální scéně pod taktovkou Enterprise," uvedl v tiskové zprávě manažer Sampi Jakub Imrich.

Z Enterprise míří do Tuchoměřic také stejně starý Andrej „Adejis" Kameništiak. Za Sampi bude nově střílet také Lukáš „sAvana" Lintner, který má za sebou úspěšné působení v celku eSuba, který loni na MČR dotáhl k bronzovým medailím. Soupisku doplňuje osmnáctiletý talent Michal „T4gg3D" Vrzal.

„O hráčích jsme stoprocentně přesvědčeni, že to dotáhnou daleko a herně porostou. Jsou stále mladí a mají před sebou velkou budoucnost. I kvůli tomuto potenciálu nám dává smysl do týmu investovat," uvedl Jankto.

Sestavu povede nadějný kouč Jakub „bfull" Kokoška, který má za sebou štaci u Dynama Eclot.

Reklama