Hlavní obsah

Přestup sezony. Oskar je na odchodu ze Sinners, nahradit by ho měla hvězda Enterprise

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestupová bomba tuzemského esportu je na spadnutí. Česká jednička v CS:GO Sinners se podle informací serveru Eplayer chystá ukončit spolupráci s hlavní hvězdou týmu Tomášem „oskar“ Šťastným. K odchodu by podle všeho mělo dojít během nadcházejících dní. Zkušeného snipera by u týmu mohl nahradit talentovaný AWP plejer David „forsyy“ Bílý z organizace Enterprise.

Foto: @TalkEsport

Česká legenda v CS:GO Tomáš "oskar" Šťastný na archivní fotografii.

Článek

Šťastný se k nejlepšímu českému CS:GO týmu připojil před rokem. Liberecká organizace si od angažmá legendy české scény slibovala herní vzestup a útok na širší evropskou špičku.

To se Hříšníkům pod vedením Šťastného podařilo. Během jedné sezony se Sinners podařilo vystoupat ve světovém žebříčku o 40 míst výše a v září Hříšníci figurovali na 19. místě podle HLTV.org.

K tomu přidali několik turnajových triumfů úrovně B-Tier, účast v prestižní ESL Pro League a zisk titulu tuzemských šampionů v Brně ze závěru roku.

Společná cesta liberecké organizace a 30letého veterána CS:GO se ale podle všeho zdá být u konce. Jestli se někdejší střelec HellRaisers, Sprout nebo Mousessports chystá na závěr kariéry ještě k nějakému jinému českému nebo zahraničnímu angažmá, případně kariéru ukončí, zatím není zřejmé.

Podle informací serveru Eplayer by měl Šťastného na soupisce nahradit dosavadní sniper Enterprise David „forsyy" Bílý, který s týmem už dokonce trénuje.

Dvacetiletý střelec loni v Enterprise exceloval a byl základním stavebním kamenem výkonnostního vzestupu slovenské organizace. S ní kromě zahraničních C-Tier turnajových triumfů získal také titul vicemistra Česka, když Enterprise ve finále MČR podlehli právě Šťastnému a spol. ze Sinners.

Sezona v CS:GO každopádně klepe na dveře. Jasno ohledně soupisky české jedničky by mělo být v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata: