Hlavní obsah

První letošní CS2 major bude bez českého zastoupení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naděje se v kvalifikacích rozplynuly. První z nejvýznamnějších turnajů na CS2 scéně, major v Kodani, bude s jistotou bez českého zastoupení. Prapor české scény bitev u počítače nesla liberecká organizace Sinners, která ale nedokázala uhrát jedinou mapu při poměrně těžkém losu, a končí tak v tzv. uzavřené kvalifikaci, na regionální fáze do Bukurešti se nepodívá.

Foto: Prague Champs

Ilustrační foto.

Článek

„Jsem zklamaný z naší hry,“ cituje playzone.cz oporu Sinners Adama „Neofrag“ Zouhara po vyřazení z major kvalifikace.

Sinners z úvodní tzv. otevřené kvalifikace postoupili z druhého místa, a čekala je tak uzavřená fáze, kam byly pozvány elitní evropské celky.

První zápas Sinners byl bojem Davida a Goliáše, český tým dostal pátý nejlepší tým světa, a to ruské Virtus.pro. Do poloviny se Sinners drželi a stav byl 6:6, ale poté ztratili úvodní dvě kola a do konce zápasu si připsali už jen tři kola a zápas skončil 13:9 ve prospěch Virtus.pro.

Ve druhém zápase narazili na britskou organizaci Fnatic s mezinárodní sestavou, ve které působí i Slovák Matys, který přišel před sezónou z českého Sampi, organizace patřící Jakubu Janktovi.

Sinners zde opět nečekalo nic jednoduchého a polovinu prohráli 3:9. Fnatic nenechali nic náhodě a po prohození stran zápas dotáhli do vítězného konce a vyhráli 13:7.

V rozhodujícím zápase o udržení v kvalifikaci dostali Sinners jako soupeře rumunskou jedničku, a to tým Nexus. Český tým z pomezí čtvrté a páté desítky světového pořadí byl proti soupeři z až 181. místa žebříčku favoritem. Přesto smolně prohrál obě mapy 11:13 a sen se opět rozplynul.

Jediní čeští reprezentanti, kteří kdy hráli na majoru, a to „Neofrag“ a Tomáš „oskar“ Štastný, nepomohli své spoluhráče ze Sinners na major dostat. Šanci na reparát dostanou ke konci roku, kdy se bude hrát major v Číně.

Kvalifikaci z českých předních týmů hrálo i Dynamo Eclot, ale stejně jako Sampi vypadlo v dřívější fázi.

Organizace Sampi ovšem hned bojovala o další prestižní soutěž. Jako mistr ČR se zúčastnila kvalifikace do ESL Pro League Season, obdoby Ligy mistrů, ovšem neuspěla hned zkraje ve skupině, v níž jejími soupeři byly organizace spojené se slavnými fotbalovými jmény - De Geou a Beckhamem.

Reklama

Související témata: