Hlavní obsah

Sinners padli. Dynamo ve finále vyzve Bad News Eagles

PLAYzone
Aktualizováno

Tipsport CS:GO Praha pozná o víkendu svého šampiona. Čtveřice týmů se rve o nablyštěnou trofej a co největší kus z celkového prize poolu jeden milion korun. Dynamo Eclot a Bad News Eagles budou hrát v neděli o zlato, Sinners a Enterprise o bronz.

Foto: PLAYzone

CS:GO hráč týmu Sinners Sebastian „beastik“ Daňo.

Článek

Favorizovaní ENTERPRISE si zvolili Inferno, tudíž Dynamo Eclot mohlo začít za CT stranu. Sérii odstartoval Martin „Dytor" Handl se čtyřmi killy, ve třetím kole se ale se stejným kouskem vytáhl Raul „Blytz" Gligor. Tempo ale EP dlouho neudrželi, DNE se nenechali otevírat a jejich obrana byla až profesorská. Když se konečně EP podařily dvojité entry fragy, tak dokázali skóre stáhnout. Vedení 9:6 ale bylo pro DNE nadějné.

Svoji chuť vítězit potvrdili vyhranými duely ve druhých pistolkách. Druhé kolo Dytor zachránil, následně však přišla pohroma proti upgradnutým pistolím. To ale bylo od ENTERPRISE všechno. Dynamo Eclot se nesesypalo, nedovolilo žádnou přetahovanou a šlo do vedení 14:7. Mapu dokázali zakončit zvládnutými situacemi v nepříznivém počtu hráčů a ukradli soupeři mapu, na které porazili Bad News Eagles!

Nejvíce překvapivá byla absence zářivých individuálních momentů ze strany ENTERPRISE. Že nastřílí Deyvid „h4rn" Benchev alespoň 20 killů, byla dokonce druhá nejčastější sázka mimo vítěze zápasu.

Série zamířila na mapu Dust II, volbu Dynama Eclot. Pardubický celek začal úspěšně na B site a postupně se dostalo do vedení 4:0. Jedno kolo nastartovalo ENTERPRISE a fanoušci byli svědky hodně vyrovnané hry. Ještě jednu sérii získaných bodů si připsali i DNE a 10 bodů za útok byl parádní základ před změnou stran.

Erik „The eLiVe" Sith ale zaútočil ve druhých pistolkách na ace, totéž zopakoval Robert „manguss" Kasper, jehož čtyři killy ale na výhru kola nestačily. I přesto se EP rozjeli a stáhli skóre dokonce na rozdíl jediného bodu. Lukáš „capseN" Koláčný poté vyhrál pro DNE kolo se slabým nákupem a ti měli nakročeno k výhře. ENTERPRISE se ještě jednou nadechli, Vít „nbqq" Pohlot však tuto snahu utnul a poslal svůj tým do finále!

Výjimečným výkonem se prezentoval Blytz, naopak h4rn si vybral slabší den. Ani sniper soupeře ale neměl na hru tak velký vliv, jako to bývá na Dust II zvykem. Dynamo Eclot se kromě individualit mohli opřít hlavně o týmový výkon, podpořený dobrou přípravou na EP. Nyní už jen budou čekat, koho vyzvou v neděli o titul.

Ani domácí podpora nepomohla. SINNERS si zahrají pouze o třetí místo

News Eagles a SINNERS nabídla všechno, co by si neutrální fanoušek mohl vysnít. Bohužel pro fanoušky liberecké organizace, kosovský celek měl v koncovce třetí map navrch a ve finále doplní Dynamo Eclot.

Odplata za Major kvalifikaci začala na Vertigu, volbě SINNERS. Soupeři z Kosova ale vstoupili do zápasu lépe a první kola skoro neumírali. David „forsyy" Bílý ještě svoji parádní akci do vítězného konce nedotáhl, ale v kole šestém se Jindřich „ZEDKO" Chyba zaskvěl acem, navíc ve chvíli, kdy hříšníci neměli ani zdaleka plný nákup. Poctivá defenzíva Bad News Eagles ale fungovala i nadále. Celkově BNE uhráli 10 bodů za obranu.

SINNERS se nevzdali a dvěma koly po změně stran snížili náskok soupeře. Eagles však následně přidali stejnou porci bodů na své konto, na což hříšníci už dokázali kontrovat jen jedním dobře zahraným kolem. Další úspěšné útoky a správně zahrané koncovky dovedly Bad News Eagles k výhře soupeřovy mapy.

Mirage je doménou kosovských orlů, hříšníci ale za obranu začali úspěšným A retake. Po druhém povinném bodu soupeř sice převzal iniciativu, ale houpačka se přelévala ze strany na stranu. Ekonomika SINNERS byla nezlomná, forsyy se navíc rozstřílel a řev fanoušků postupně ovládl Vodafone PLAYzone Arenu.

Hříšníci byli na soupeře připraveni a nenechali mu ani chvíli klidu. Ovládli i druhé pistolky a šli si pro srovnání série. Bad News Eagles začali kousat a urvali čtyři body v řadě, Deagly v podání SINNERS ale zaúřadovaly a sedm matchpointů bylo na světě. I přes bolesti byl proměněný hned ten druhý, šlo se na decider.

Rozhodnout se muselo na Infernu, Bad News Eagles začali za T stranu a jejich tempo bylo smrtelné. Vyhráli pistolky a SINNERS v mnoha případech nebyli připraveni na správné straně mapy. V šestém kole sice se slabším nákupem překvapili soupeře, orlové si však poměrně brzy zajistili výhru poloviny. Nakonec ale pouze 10:5, což hříšníkům dávalo do druhé poloviny určitou naději. Záblesky v jejich hře nechyběly.

Jeden takový předvedl po změně stran Patrik „Zero" Žúdel, který potlačil agresivitu soupeře a i nadále táhl svůj tým ke srovnání stavu. To se také podařilo, ale Bad News Eagles se v klíčových momentech dařilo sbírat multikilly a drželi se v mírném vedení. Spousta kol byla vyrovnaná, ale poslední slovo měli BNE, kdy vyhráli čtyři rozhodující kola v řadě. Složení finále je kompletní, SINNERS čeká pouze zápas o bronz.

Reklama

Související témata: