Hlavní obsah

Slavný CS:GO Major zná první osmičku evropských týmů postupujících z kvalifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikace evropské skupiny A na antverpský Major je minulostí. Na prestižní turnaj se z 16 týmů nakonec probojovali téměř všichni favorité. Zklamání zažívá celek Fnatic, který se nedokázal na Major dostat už potřetí v řadě a na bukurešťském kvalifikačním turnaji obsadil až 12. místo.

Foto: hltv.org

Hráči organizace FaZe Clan Russel „Twistzz“ van Dulken (vlevo) a Robin „ropz“ Kool se radují z postupu na IEM Katovice. Archivní foto

Článek

Z 16 účastníků kvalifikace A se na Major dostala první osmička. Turnaj se hrál systémem Swiss, takže týmům k postupu stačilo ovládnout tři duely z maximálně pěti možných. S bilancí 3:0 na zápasy si cestu na Major zajistily týmy Heroic a BIG, které získaly status Legends, v Antverpách tak budou mezi nasazenými a vyhnou se předkolům.

To stejné platí i o aktuální světové jedničce FaZe Clan a předchozí světové jedničce Natus Vincere, které s bilancí 3:1 na zápasy obsadily další dvě postupová místa.

Do Belgie se podívají ještě hráči týmů forZe, Team Vitality, Eternal Fire a Outsiders, kteří v nesmírně dramatickém rozhodujícím zápase o poslední slot porazili SAW v prodloužení třetí mapy.

Překvapením je krach britských Fnatic. Světová šestnáctka podlehla celkům Heroic, Eternal Fire a SAW a na jarním vrcholu sezony bude potřetí v řadě chybět.

Kvalifikace pokračuje mezi čtvrtkem a nedělí evropskou skupinou B, ve které se představí i česká jednička Sinners a také česká organizace Entropiq se svým ruským týmem.  Kompletní výsledky kvalifikační skupiny A naleznete zde.

Reklama