Hlavní obsah

Twitch dočasně zablokoval kanál prezidenta Trumpa

Praha

Streamovací platforma Twitch dočasně zablokovala kanál amerického prezidenta Donalda Trumpa. Za všechno může jeho nedávný přenos z předvolebního mítinku v Tulse v Oklahomě. V živém vysílání zazněla z úst muže Bílého domu kritika mexické komunity žijící v USA. Twitch slova vyhodnotil jako šíření nenávisti a americkému prezidentovi tak na základě toho zablokoval účet.

Foto: Leah Millis, Reuters

Americký prezident Donald Trump hovoří na setkání s občany v Tulse.

Článek

Streamovací platforma Twitch je nejvíce oblíbená mezi komunitou počítačových hráčů. Slouží zejména jako zprostředkovatel živých vysílání esportových turnajů nebo k streamování komentovaného hraní jednotlivými plejery. Často ho ale k živým přenosům používají i politici.

Přes kanál amerického prezidenta tak diváci mohli například sledovat jeho setkání s občany v Tulse v Oklahomě. Donald Trump se tam během mítinku vyjadřoval kriticky na adresu mexické komunity a Twitch jeho slova vyhodnotil jako tzv. „hate speech" (nenávistná řeč).

Twitch má přitom ve svém kodexu, že jakékoliv šíření nenávisti ve vysílání je zakázáno a trestá ho dočasným nebo i permanentním zablokováním účtu. Na Trumpova slova o Mexičanech zareagovala i sociální síť Reddit, která americkému prezidentovi smazala vlákno.

Není to poprvé, kdy sociální sítě reagují na ostrá Trumpova slova. Při nedávných protestech hnutí „Black Lives Matter" (Na životech černých záleží) americký prezident na sociální síti Twitter vyhrožoval demonstrantům střelbou. Twitter následně jeho zprávu označil upozorněním na porušení pravidel týkajících se násilí.

Reklama

Související témata: