Hlavní obsah

NAVI jsou vítězi prvního CS2 Majoru, ve finále udolali i slovenskou hvězdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinská organizace s mezinárodní sestavou Natus Vincere (NAVI) vyhrála v kodaňské Royal Areně první Major roku ve hře CS2. Vítězové ve finále vrcholného turnaje v tradiční počítačové střílečce přemohli tým FAZE Clan i se slovenskou hvězdou Davidem „Frozenem“ Čerňanským.

Foto: PLAYzone

Ilustrační foto.

Článek

Cesta obou týmů začala až v hlavní části turnaje, a to v eliminační skupině. Hráči NAVI sahali po jednoduchém průchodu skupinou, kdy měli nadějné skóre 2:0, následně však přišly dvě prohry. V rozhodujícím zápase si poradili s brazilským týmem paiN a dostali se do play off. Rozhodně ne však jako největší favorité.

FAZE Clan držel po prvních dvou dnech skóre 1:2, kdy podlehl dánským Heroic a tureckému týmu Eternal Fire a vyhrál nad Brazilci z FURIA. Následně pak porazil další brazilský tým Imperial a poradil si i s americkým týmem Complexity. Se skóre 3:2 také nepatřil mezi hlavní favority na triumf.

Ve čtvrtfinále narazil tým NAVI na Eternalal Fire, se kterými si poradili 2:0. FAZE narazili na favorita a fenomén poslední doby, a to mladý ruský tým Spirit s vycházející hvězdou Danil „donk“ Kryškovecem. FAZE vyhráli 2:1 ale Spirit rozhodně nedali svou kůži zadarmo, protože na dvou mapách se prodlužovalo.

V semifinále šlo o bitvy gigantů. FAZE vyzvali Vitality a NAVI pro změnu G2. FAZE vyhráli 2:1. O něco větší problémy měli hráči NAVI, kteří museli hrát jedno prodloužení a zápas byl dost vyrovnaný, ale nakonec zvítězili 2:1.

Ve finále se začínalo na map picku týmu FAZE, a to Ancientu, který ale ovládl tým NAVI 13:9. Na map picku NAVI Miragi pro změnu dominovali FAZE jasně 13:2. Jako decider bylo zvoleno Inferno, kde opět dominovala sestava NAVI, a to výhrou 13:3, a stala se tak šampióny.

Frozen se snažil dotáhnout svůj tým k vysněnému Majoru a stát se tak prvním Slovákem, který pozvedne tuto trofej, nestačil však na litevsko-ukrajinské duo jL a b1ta.

Čeští zástupci se do Kodaně nedostali. Jejich naděje se rozplynuly v kvalifikacích. Neprošla ani liberecká organizace Sinners, která při poměrně těžkém losu končila v tzv. uzavřené kvalifikaci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.