Hlavní obsah

V Česku se otevře nová esportová aréna

Český esport se těší na své první multifunkční centrum. Vodafone PLAYzone Aréna se otevře v dubnu na pražském Chodově. Půjde o největší zařízení svého druhu v Česku a na Slovensku. Za projektem stojí agentura PLAYzone.

Foto: @playzone

Vizualizace první esportové arény v Česku a na Slovensku, bude stát na pražském Chodově

Článek

Multifunkční esportové centrum bude součástí obchodního centra Westfield Chodov. Rozkládá se na více než 1000 metrech čtverečních a jeho maximální kapacita bude 300 osob. Investice do Vodafone PLAYzone Arény podle neoficiálních informací překročily 100 milionů korun.

"Na realizaci esportové arény jsme v našem týmu usilovně pracovali velmi dlouho a jsem rád, že jej konečně můžeme představit široké veřejnosti," uvedl při představení arény Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone a předseda České asociace esportu.

Foto: @playzone

Půdorys první esportové arény v Česku a na Slovensku, bude stát na pražském Chodově

Návštěvníci arény mohou sledovat soutěže v restauraci a baru s velkoplošnou obrazovkou. „Chceme, aby vzniklo místo, kde budou fanoušci sledovat esport. Druhým důvodem, proč arénu stavíme je možnost pro veřejnost přijít se pobavit a zahrát si s kamarády," dodal Pleskot.

Český esport prožívá revoluciVideo: @playzone

Aréna bude mít také místnost pro virtuální realitu. Místo s herními konzolemi a mobilní zónu pro mobilní gaming nebo závodní simulátory.

„Aréna bude sloužit i k výchově mládeže. Budeme mít výukové kroužky esportových titulů. Struktura heren nám umožní s mládeží pravidelně pracovat," uvedl závěrem Pleskot.

Reklama