Hlavní obsah

Český esport vstupuje do nové éry. Ve hře jsou milionové výhry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí šampionát v Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) prochází revolucí. Pořadatelé českého esportového MČR přišli s novým konceptem kvalifikací na závěrečný tradiční turnaj v Brně. NA něj se nově bude postupovat přes tři podniky. Nejúspěšnější týmy si rozdělí pohádkový prizepool v rekordní výši 4,5 milionu korun. Turnaje se budou nově započítávat také do světového žebříčku HLTV.

Český esport prožívá revoluciVideo: @playzone

 
Článek

Sezona pro české CS:GO týmy doznává razantních změn. Tuzemská špička se představí na třech kvalifikačních turnajích. Na přelomu března a dubna se nejlepší celky utkají živě v Bratislavě. Druhý podnik bude online a třetí turnaj proběhne v nové esportové Vodafone PLAYzone Areně na Chodově.

Turnaje se budou řadit do bodování HLTV, což je pro české a slovenské týmy opravdu skvělá zpráva, neboť jim případný úspěch otevře dveře i do dalších mezinárodních turnajů.

„Za 20 let, co jsem u esportu, se nám ho nikdy nepodařilo posunout takovými mílovými kroky jako k tomu dojde tento rok," řekl na tiskové konferenci výkonný ředitel agentury PLAYzone Lukáš Pleskot.

Foto: @playzone

V roce 2021 dorazilo na Brněnské výstaviště na MČR velké množství fanoušků.

„Jsme velmi hrdí, že jsme součástí a hybnou silou této revoluce. Esport je šestý nejsázenější sport v ČR a na Slovensku. Máme skvělé týmy, hráče, hromadu fanoušků. Chtěli jsme tu evoluci trochu postrčit," řekl Daniel Veselý, Vedoucí oddělení esportů společnosti Tisport, která je jedním z hlavních partnerů projektu.

„V Česku a na Slovensku proto uspořádáme několik online a offline turnajů. Věříme, že to CS:GO svět u nás posune dál. Doufáme, že zasáhne i mainstream. Myslíme si, že velký prize pool bude obrovská motivace pro hráče," dodal Veselý.

„Každá revoluce by měla mít nějaké pilíře, na kterých stojí. Česko je v CS:GO opravdu silný stát a pro nás je důležité naše hráče podporovat. Proto jedním z pilířů je umožnit plejerům hrát i ve světě z časového hlediska. Proto nebude liga tolik kontinuální," vysvětlil jeden z hlavních kroků Pavel Kristián, produktový manažer MČR.

Oproti loňským ročníkům tak nejlepší české týmy nebudou muset hrát tradiční dlouhodobé soutěže. Místo toho budou usilovat o rekordní výhry a přímý postup na šampionát ve třech zmiňovaných turnajích.

Pořadatel vyhlásil ještě speciální bonus s názvem Tipsport grandslam. Tým, který vyhraje 5 z 8 turnajů získá navíc odměnu 2 miliony korun.

Reklama