Hlavní obsah

Brankářův svět: přítelkyně, lego i Tribuna Sever

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebýt jeho, mohla být cesta skupinou českých florbalistů na mistrovství světa ve Švýcarsku mnohem trnitější. Proti Lotyšům a Švédům gólman Lukáš Bauer parádními zákroky hasil požáry v české defenzivě. Byť zrovna oheň je jedním ze symbolů, které má na masce.

Masky českých gólmanů na mistrovství světaVideo: Ceský florbal

 
Článek

Curych (od našeho zpravodaje) – Roky trvalo, než si kvůli sponzorským omezením mohli reprezentační brankáři nechat helmy vyvést podle sebe. „Vždycky jsme tam chtěli mít i něco osobního, ale dlouho přes to nejel vlak,“ líčí Bauer.

Až letos trenér gólmanů Roman Vítek, jenž se designu hokejových i florbalových masek věnuje, dostal zelenou. „Oheň je náš týmový symbol, druhý motiv jsem si vybral osobní jako odkaz na přítelkyni,“ vysvětluje.

Foto: Barbora Reichová/Český florbal, ČTK

Brankář Lukáš Bauer v akci na mistrovství světa.

Ten už ostatně měl v Mladé Boleslavi na klubových maskách, jimiž se prolínala i připomínka jeho oblíbené skupiny Coldplay. V reprezentaci barvy sladil i se svým gólmanským parťákem Martinem Benešem, s nímž Bauera pojí přátelství i přes odlišné fotbalové preference.

Na rozdíl od gólmana Sparty je totiž zarytým slávistou a návštěvníkem Tribuny Sever, byť v civilním životě je spíš kliďas. „Určitě, ale emoce umím dát najevo při zápase po gólu nebo zákroku a stejně tak se umím na fotbale vyřvat, zafandit a pak jsem zase klidný,“ popisuje.

Klid a trpělivost uplatňuje i při své zálibě v podobě stavění lega. Když se do budování z kostek pustí, nepřestane, dokud nemá hotovo. Odměnou jsou mu stavby jako Bílý dům nebo Tádž Mahal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Jsem hravý a tohle je pro mě strašný relax. K narozeninám i Vánocům si přeju lego, před ligovým Superfinále si vždycky večer vytáhnu nějaké, co jsem ještě nestavěl,“ popisuje svou tradici 31letý gólman.

Kolik staveb před velkými zápasy ještě zvládne přidat? Jeho předchůdce v reprezentační brance Tomáš Kafka chytal na MS i v 38 letech.

„Nedokážu si představit, že bych byl bez florbalu a té party lidí. Ale nároky na ten sport se strašně zvyšují, i když se může zdát, že v brance jen klečím. K tomu mám civilní práci a nemyslím, že by v budoucnu bylo zvykem, že někdo bude chytat skoro do čtyřiceti,“ očekává.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články