Hlavní obsah

Elitní florbal se vrací do Česka. Praha uvítá finále Poháru mistrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva v českém florbalovém prostředí utichnou oslavy bronzové medaile českých reprezentantek v Singapuru, přijde další významná událost. Střešovický Tatran uspěl s kandidaturou na uspořádání finále Poháru mistrů, které tak proběhne 27. ledna v pražské UNYP Areně.

Foto: Český florbal

Florbalisté Tatranu Střešovice si v Praze zahrají o nejcennější klubovou trofej

Článek

Pohár mistrů se hraje v novém modelu, Tatran přešel přes dva švýcarské celky Köniz Bern a Wiler v sériích na dva zápasy, ve finále vyzve švédský velkoklub Falun. O držiteli trofeje pak rozhodne jediný zápas o všechno.

Ve hře byla varianta, že se uskuteční na jednom místě mužské i ženské finále, v němž se střetnou Pixbo s kapitánkou české reprezentace Eliškou Krupnovou proti Thorengruppenu s hvězdnými finskými dvojčaty Kauppiovými.

Pak by se logicky hrálo ve Švédsku, ale českým zástupcům se na kongresu IFF v Singapuru povedlo získat pořadatelství mužského finále v Praze. „Pro všechny fanoušky je skvělá zpráva, že se takový zápas odehraje u nás. Věřím, že UNYP Arena bude praskat ve švech,“ těší se prezident Českého florbalu Daniel Novák.

„Švédové měli obrovský zájem uspořádat oba zápasy u sebe. Je to pro nás velký úspěch i na diplomatické úrovni, že jsme dokázali obstát v konkurenci historicky silných Švédů, i díky dobře připraveným závazkům Tatranu vůči organizaci finálového klání ,“ ocenil Novák.

Reklama