Hlavní obsah

Česko - Finsko 5:4 SNFlorbalisté na EFT porazili i vicemistry světa

Čeští florbalisté porazili na Euro Floorball Tour v St. Gallenu úřadující vicemistry světa Finy 5:4 po samostatných nájezdech. Navázali tak na úvodní výhru nad světovými šampiony Švédy 7:6 po nájezdech. Vítězný gól si připsal stejně jako v pátek Josef Rýpar, který navíc v utkání dal z trestného střílení i branku na 4:3. Závěrečný duel na turnaji čeká svěřence trenéra Jaroslava Berky v neděli od 14:30 proto domácímu Švýcarsku.

Foto: Český florbal

Rozhodující moment zápasu s Finskem. Samostatný nájezd Marka Beneše skončil vítězným gólem.

Článek

Oproti úvodnímu duelu se Švédskem se zařadil do české sestavy také útočník Tom Ondrušek, který tak sehrál jubilejní 100. zápas v národním týmu. Berkův výběr vedl proti Finsku od 7. minuty. Po přihrávce Filipa Langera otevřel skóre Matěj Havlas. V polovině utkání zvýšil po další Langerově asistenci Marek Beneš. Hned za 23 sekund snížil Konsta Tykkyläinen.

Po 18 sekundách třetí třetiny vyrovnal Eetu Sikkinen, ve 45. minutě vrátil Čechům náskok Filip Forman, ale za 69 sekund opět smazal ztrátu Sikkinen. Nerozhodla ani Rýparova branka v čase 56:41 z trestného střílení, protože za 61 vteřin vynutil nájezdy Eemeli Salin.

V rozstřelu se prosadili Adam Delong, Rýpar i Marek Beneš, za Finy uspěl proti Martinu Benešovi jen Miko Kailiala. Češi v 54. vzájemném utkání zdolali Finy teprve popáté.

Foto: Český florbal

Česká střídačka jásá po rozhodujícím nájezdu Marka Beneše.

Švýcarkám se zdařila odplata

České florbalistky prohrály v druhém přípravném utkání v St. Gallenu se Švýcarskem 4:6. Domácí tým svěřenkyním trenéra Lukáše Procházky oplatil páteční porážku 3:6. Za vítězky si připsaly shodně dva body za gól a asistenci Corin Rüttimannová, Isabelle Gerigová a Luana Renschová, stejnou bilanci měly i česká kapitánka Eliška Krupnová a Nela Jiráková.

Krupnová sehrála 122. zápas v české reprezentaci a na druhém místě historické tabulky předstihla Denisu Billou. Rekordmankou je se 135 starty Hana Koníčková. Krupnová vládne statistikám národního týmu se 143 body, 91 góly a 52 asistencemi.

Euro Floorball Tour mužů:
Česko - Finsko 5:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 7. Havlas (Langer), 31. Marek Beneš (Langer), 45. F. Forman (M. Krbec), 57. Rýpar z trestného střílení, rozhodující sam. nájezd Rýpar - 31. Tykkyläinen (Lastikka), 41. Sikkinen, 46. Sikkinen (Lehkosuo), 58. Salin (Kainulainen). Rozhodčí: Zurbuchen, Wehinger (oba Švýc.). Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 783.
Švýcarsko - Švédsko 6:5 po sam. nájezdech (0:0, 2:3, 3:2).
Přípravný zápas florbalistek v St. Gallenu (Švýcarsko):
Švýcarsko - Česko 6:4 (2:3, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Edizová, 18. Gerigová (Rüttimannová), 27. Bertiniová (Renschová), 32. Renschová (Cattaneová), 37. Rüttimannová (Thomiová), 50. Metzgerová (Gerigová) - 5. Bačová (Havlíčková), 9. Plášková (Řepkova), 15. Jiráková (Krupnová), 60. Krupnová (Jiráková). Rozhodčí: Keel, Siegfried (oba Švýc.). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 475.

Reklama