Hlavní obsah

Florbalisté Střešovic si pro semifinále superligy vybrali derby s Chodovem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice si jako vítěz základní části vybrali pro semifinále superligy za soupeře pražského rivala Chodov. Druhá Mladá Boleslav se tak utká s třetími Vítkovicemi. Boj o superfinále, které se odehraje v neděli 14. dubna v pražské O2 areně, začne příští týden ve středu. Série začnou ve středu a jsou na čtyři výhry.

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmnáctinásobný šampion Tatran, který se loni vrátil na trůn po osmi letech, ve čtvrtfinále vyřadil Českou Lípu 4:0 na zápasy, Chodov v pěti duelech Spartu. Střešovice s Chodovem patří s Vítkovicemi a FBC Ostrava mezi celky, které jsou v nejvyšší soutěži všech 31 sezon. Odehrály mezi sebou první ligový zápas v Česku. V semifinále se potkají pošesté, naposledy to bylo v roce 2014, kdy Chodov vyhrál sérii 4:2. Začátkem února se utkaly ve finále poháru a Tatran vyhrál 4:3. V sezoně Střešovičtí ovládli i oba vzájemné duely v superlize: doma 6:5 a venku 7:5.

„Volbu Tatranu jsme všichni očekávali, čili to pro nás není nic překvapujícího. Bude to pro nás velká challenge. Čeká nás nejsilnější tým v republice a je pro nás výzva se mu postavit a pokusit se sérii vyhrát,“ řekl kouč Chodova David Podhráský webu Českého florbalu. „Vycházet můžeme minimálně z pohárového zápasu a z duelu, který jsme odehráli hned o týden později v rámci základní části superligy. Využijeme poznatky z nich do přípravy a pokusíme se vzít pozitivní věci, a ty, které se nám tolik nepodařily, ještě vylepšit,“ dodal.

Mladá Boleslav přešla ve čtyřech duelech přes Liberec a Vítkovice zdolaly Bohemians 4:2. Středočeši si s Ostravany zopakují semifinále z roku 2016, Vítkovice jej dotáhly do úspěšného konce v rozhodujícím sedmém utkání. V letech 2018, 2019 a 2021 se celky potkaly v superfinále, nejdříve uspěla Mladá Boleslav, potom Vítkovice a pak opět Středočeši. V této ligové sezoně uspěly Vítkovice doma po výsledku 11:8, Mladá Boleslav před vlastním publikem zvítězila 10:4.

„Bolka ještě nikdy v play off nevyhrála sérii nad Vítkovicemi, takže to pro nás bude velká výzva a extra motivace - chceme v příštích týdnech přepsat historii. Pochopitelně to nebude snadné, ale náš tým je zdravý, odpočatý a odhodlaný uspět. Celou sezonu jsme se připravovali právě na toto období a tyto zápasy,“ uvedl finský trenér Mladé Boleslavi Joonas Naava.

Vítkovický kouč Tomáš Martiník očekává atraktivní bitvy. „Mladá Boleslav se v této sezoně prezentuje hodně aktivním a útočným florbalem, což nám také není cizí, takže série bude mít hodně ofenzivní nádech. Už ve vzájemných zápasech padalo hodně gólů. Jeden jsme zvládli my, jeden Bolka, čili i to značí, že zápasy budou vyrovnané,“ řekl.

Reklama

Související témata: