Hlavní obsah

Florbalistky Chodova zdolaly Střešovice a jsou počtvrté za sebou v superfinále

Florbalistky Chodova zdolaly v rozhodujícím sedmém semifinále play off extraligy doma Tatran Střešovice 3:1 a postoupily počtvrté za sebou do superfinále. Boj o titul je čeká v sobotu od 14:00 v pražské O2 areně proti FBC Ostrava, který je ve finále poprvé v historii. Chodov má na kontě jeden triumf z roku 2015.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Chodov otočil průběh série po úvodních dvou domácích porážkách z 0:2 na 3:2 na zápasy, ale Tatran si v pátek domácí výhrou vynutil rozhodující duel. V něm se ujal domácí celek vedení po 161 sekundách hry díky Ivaně Vachovcové a ve 12. minutě zvýšila Vanessa Rebecca Keprtová. Střešovice dostala na kontakt ve 23. minutě Lucie Želízková, ale vyrovnat se Tatranu nepodařilo. Při power play 116 sekund před koncem pečetila výsledek do prázdné branky Eliška Chudá.

Střešovice skončily stejně jako v základní části čtvrté, bronz získaly vítězky základní části a obhájkyně titulu z posledních tří dohraných ročníků Vítkovice. Chodov dosáhl na svou sedmou finálovou účast v historii. Dosud hrál finále v letech 2009, 2015, 2016, 2018, 2019 a loni.

"Byl to taktický, vyspělý výkon a fantastická Hanče (brankářka Hana Ranochová). Mám pocit, že jsme si do dnes opravdu zasloužili a šli jsme si pro to. Ukázali jsme kvalitu a jsem rád, protože v pátek jsme byli opravdu dole. Tatran nás přehrál a my jsme věděli, že musíme něco změnit. Jsem na holky hrdý, bylo to těžké na psychiku a zvládli jsme to," řekl kouč Chodova Lukáš Procházka.

"Myslím, že nikdo nečekal, že série dojde do sedmého utkání. Každý nás tipoval maximálně na jedno nebo na dvě vítězství. Kádr Chodova plný reprezentantek pasoval každý na jednoznačného favorita. Bez diskuze mají šikovné a skvělé hráčky, ale musím říct, že naše odhodlání, dravost a výkony všech formací v čele s gólmankou (Eliškou Drbalovou) musely Chodov zaskočit," prohlásila trenérka Tatranu Michaela Marešová.

Extraliga florbalistek - semifinále play off; 7. zápas:
Chodov - Tatran Střešovice 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Branky: 3. Vachovcová, 12. Keprtová, 59. Chudá - 23. Želízková. Konečný stav série: 4:3.

Reklama

Související témata: