Hlavní obsah

Švýcarsko - Česko 3:6Florbalistky při Procházkově debutu začaly vítězně

České florbalistky zvítězily v přípravném utkání v St. Gallenu nad domácím Švýcarskem 6:3 a úspěšnou premiéru si odbyl na jejich lavičce nový kouč Lukáš Procházka, nástupce Švýcara Saschy Rhynera. Po dvou gólech vstřelily kapitánka Eliška Krupnová a Eliška Trojánková. V sobotu se od 13:00 odehraje na stejném místě odveta.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Kapitánka české florbalové reprezentace Eliška Krupnová.

Článek

Češky se ujaly vedení v čase 3:33, kdy po přihrávce Elišky Chudé skórovala Karolína Suchá. V 17. minutě vyrovnala Lea Hanimannová. Vrátit náskok Procházkovu výběru mohla 97 sekund před koncem první třetiny Nela Jiráková, ale neproměnila trestné střílení.

Opětovného vedení se český tým dočkal v čase 38:38 díky brance Trojánkové a hned za pět sekund zvýšila Krupnová, která odehrála 121. první zápas v české reprezentaci a na druhém místě historické tabulky se vyrovnala Denise Billé. Rekordmankou je se 135 starty Hana Koníčková.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Jana Christianová v brance české florbalové reprezentace.

Za 118 sekund se Krupnová prosadila znovu v přesilové hře při vyloučení Gentiany Behluliové a vylepšila pozici nejúspěšnější české reprezentantky na 141 bodů a 90 gólů.

Ve 33. minutě se postarala už o čtyřbrankový náskok také druhým gólem v utkání Trojánková. Za 110 sekund sice snížila Isabelle Gerigová, po 22 sekundách závěrečného dějství ale dala gól Martina Řepková. Výsledek ještě zkorigovala druhou brankou v duelu Hanimannová.

"Napadaly nám tam góly, což nás uklidnilo. Mohly jsme náskok ještě navýšit, aby byl rozdíl komfortnější. Tím bychom ukázaly Švýcarkám, že máme fakt navrch. Od půlky utkání jsme byly lepší a mohly jsme je ještě více ztrestat," řekla Krupnová.

Přípravný zápas florbalistek v St. Gallenu (Švýcarsko):
Švýcarsko - Česko 3:6 (1:1, 1:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Hanimannová (Bertiniová), 35. Gerigová (Rüttimannová), 55. Hanimannová (Bertiniová) - 4. Suchá (Chudá), 29. Trojánková (Keprtová), 29. Krupnová (Chudá), 31. Krupnová (Mlejnková), 33. Trojánková (Řepková), 41. Řepková (Keprtová). Rozhodčí: Keel, Siegfried (oba Švýc.). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 427.

Reklama