Hlavní obsah

Florbalistky Tigers útočí na čtvrtý titul, sebrat jim ho chce FbŠ Bohemians

Po pátečním startu finálové série extraligy florbalistů v neděli začne i boj o titul v nejvyšší soutěži žen. Svou pozici na trůnu budou obhajovat hráčky Tigers SJM, bývalé Děkanky Praha, které zcela ovládly poslední tři ročníky a jsou velkými favoritkami i ve finálovém klání s FbŠ Bohemians.

Foto: Tigers Praha

Hráčky Tigers obhajují florbalový titul.

Článek

Kádr Tigers opustily po prosincovém mistrovství světa ve Švédsku opory Ilona Novotná a Klára Rozumová, která ukončily kariéru a rozloučily se triumfem v Poháru ČFbU. "Dostaly příležitost další hráčky, i když ty zkušenosti nám trošku chybí," řekla trenérka Markéta Šteglová.

Na konci února skončila po 77 zápasech vítězná série týmu v extralize, ale i tak by bylo jeho zaváhání ve finále překvapením. "Necítíme se favoritkami, i když bychom asi měly. FbŠ udělaly velký posun, ale náš tým je na to připravený. Série bude asi vyrovnaná, protože všechny zápasy s FbŠ takové byly," dodala Šteglová.

Opora Tigers Magdalena Šindelová je potěšena složením finále. "Bude to souboj dvou nejlepších týmů. Bude to určitě zajímavé," prohlásila. Oba celky si zopakují finále z roku 2008, kdy tehdejší Děkanka vyhrála 3:0 na zápasy po vítězstvích 12:2, 8:2 a 7:2. Tigers zvítězily i ve všech třech vzájemných zápasech v této sezoně a to 4:2, 7:6 v prodloužení a 7:3.

Kapitánka FbŠ Bohemians Zuzana Jelínková ale věří, že její tým má na to, aby Tigers ve finále porazil. "Na začátku sezony jsme si stanovily za minimální cíl postup do finále, což se nám podařilo. Teď je atmosféra v kabině taková, že jdeme do finále třikrát vyhrát. Chceme titul," řekla Jelínková. "V minulých letech jsme sbírali střídavě stříbra a bronzy, takže teď chceme tu medaili, která nám chybí," doplnil prezident FbŠ Bohemians Martin Musil.

Nové šampionky si zajistí účast na říjnovém Evropském poháru v Lotyšsku. Vicemistryně čeká na konci srpna kvalifikace této soutěže, v které z posledních tří ročníků získala Děkanka dvakrát bronz.

První duel finále se hraje v neděli od 16:00 v hale Sparty na Podvinném Mlýně, na stejném místě se budou hrát i další zápasy pražského derby. V pondělí je duel naplánován také na 16:00, série pokračuje v sobotu 10. dubna. Případný čtvrtý zápas se hraje o den později a možný pátý duel by se uskutečnil v sobotu 17. dubna.

Reklama

Související témata: