Hlavní obsah

Florbalová budoucnost? Motivace zůstala, laťka leží ještě výš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastavili se těsně pod vrcholem. A pohled na slavící švédskou družinu požene české florbalisty za vizí, aby se i oni ideálně už za dva roky dočkali zlatých oslav. Motivace zůstává, vyhlídky má stříbrný tým kouče Jaroslava Berky slibné.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Čeští florbalisté děkují fanouškům za podporu v Curychu.

Článek

Curych (od našeho zpravodaje) – „Potenciál toho týmu je obrovský. Když si vezmu první dvě lajny, mají průměrný věk asi 22 let, takže můžou hrát ještě klidně deset let,“ věří 35letý Berka, jenž mladé jádro týmu poznal už během úspěšného působení u juniorské reprezentace.

V Curychu ho vyvažovali zkušení hráči ve třetí formaci. „Tým byl fakt dobře namixovaný. Mladý, ale se spoustou zkušených kluků. Myslím, že se v téhle sestavě už nesejdeme,“ tuší brankář Lukáš Bauer, že se do kádru protlačí další mladíci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

„Je na čem stavět, naše práce s mládeži je kvalitní. Systémově i v klubech, kde jsou dobří trenéři a rostou z toho nadějní kluci,“ těší 31letého Bauera, jenž byl podruhé za sebou zvolen do All Star týmu mistrovství světa.

Další šampionát hostí za dva roky švédské Malmö. Berka a spol. už pár dnů po návratu domů začnou spřádat plány na to, aby český tým zvládl i poslední krok. „Máme s realizačním týmem blok plný poznámek a detailů. Máme představu, na čem pracovat,“ ujišťuje kouč po svém premiérovém seniorském mistrovství světa.

„Letos jsme získali bronz na Světových hrách, teď stříbro, měli dobré výsledky na Euro Floorball Tour,“ vypočítává. „Vidím tam progres, posunuli jsme se v individuálních činnostech, přístupu i chování v zápasech. Ale laťka leží ještě výš,“ má jasno.

A hráči jsou patřičně natěšeni. „Jsme na dobré cestě. Teď nás čekají dva roky práce, na kterou se hrozně těším, až budu zase hrát za národní tým. Miluju reprezentovat svoji zemi, pro mě je to obrovská motivace a pro všechny ostatní také,“ ujišťuje útočník Filip Langer.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články