Hlavní obsah

Já nikam neodcházím! Hvězda Tatranu rozjásala spoluhráče jako DiCaprio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ikonická scéna z filmu Vlk z Wall Street má zdařilou českou adaptaci. Hvězdný útočník florbalových Střešovic Marek Beneš sehrál roli Leonarda DiCapria, když klub do světa vypustil zprávu o jeho setrvání ve Střešovicích. A tak na něj obhájci titulu můžou spoléhat nejen v nedělním superfinále proti Mladé Boleslavi.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Marek Beneš, kapitán Tatranu Střešovice.

Článek

Patří k nejlepším hráčům světa, domácí soutěž se Benešovi může zdát malá. Vydatně pomohl týmu k historickému triumfu v Poháru mistrů, v superligovém play off se blýskl třeba nevídanými sedmi góly do sítě České Lípy.

Však také kolem něj točily lasem nejlepší kluby florbalového světa, tedy ze Švédska. Když Tatran avizoval, že oznámí zásadní rozhodnutí svého kanonýra, zdálo se velmi pravděpodobné jeho loučení.

Jenže pod patronací marketingového šéfa klubu Martina Šindeláře sehrál Beneš se spoluhráči zdařilé video, které mělo na sociálních sítích velký úspěch. Stejně jako DiCaprio, když v roli Jordana Belforta předstoupil před své kolegy, přišel 26letý florbalista mezi své spoluhráče.

S mikrofonem v ruce hovořil o tom, jak není jednoduché před hráči stát, priority se mění a důležité jsou penízky… Ale svou řeč po vzoru filmové předlohy zakončil slovy: „Já neodcházím! Já ku.va nikam neodcházím.“ A obličeje spoluhráčů přešly z nechápavých výrazů v gejzír radosti.

„Původní myšlenka byla autentická verze, že to klukům oznámím a oni se budou radovat, ale samozřejmě se to neblížilo tomu, jaká je ta hraná radost ve videu,“ usmívá se.

Vlkem z Wall Street se při prodloužení smlouvy inspirovali třeba i ve fotbalovém Manchesteru City, když prodlužovali smlouvu s Kylem Walkerem. „Shodli jsme se s vedením, že chceme udělat něco většího než oznámení s fotkou, tak jsme řešili různé náměty a rozhodli se pro film,“ popisuje Beneš.

Připouští, že rozhodování, zda setrvat, nebylo snadné. Pro odchod hrála větší florbalová kvalita ve švédské lize, proti další aspekty. „Snažil jsem se komunikovat se všemi zahraničními týmy, abych dal šanci všem. Stálo mě to hodně času a hovorů, nabídky jsem vyselektoval a rozhodl se pro Tatran, i když to bylo těsné,“ říká.

Významnou roli hrála jeho právnická praxe. „Přítelkyně už dělá koncipientku, já bych měl za pár měsíců, to byl hlavní faktor,“ přiznává. A rostoucí kvalita domácí superligy mu rozhodnutí setrvat také usnadnila.

Foto: Český florbal/Martin Flousek

Kapitán Marek Beneš (vpravo) a trenér obhájců titulu z Tatranu Střešovice Milan Fridrich.

„I tým z české ligy může sehrát kvalitní zápasy se zahraničními týmy, liga se posouvá, mladší generace už je profesionálnější,“ říká. Nemyslí si, že by jeho cesta měla být tou správnou pro všechny hráče. „Stejně jako v hokeji chodí do Švédska dost hráčů v útlém věku. Pro reprezentaci je to lepší, ale kdyby všichni odcházeli, liga se neposune,“ ví.

Beneš si Tatranem prošel od mládežnických kategorií, zažil generační obměnu i návrat na trůn při loňském superfinále. Byť si ho kvůli zdravotním potížím moc neužil… „To mi tělo vypovědělo službu. Předloňské superfinále se nepovedlo nikomu, vloni jsem od půlky nemohl běhat, tak mám dluh vůči týmu, abych konečně něco předvedl,“ říká Beneš.

A zážitek divákům chce připravit nejen na ploše v neděli od 17.00 v O2 areně. Střešovickému kotli, v němž má spoustu kamarádů, pomáhá i s přípravou chorea. „Ještě jsem od barvy. Chystáme něco nového, je s tím spousta práce, ale baví mě to,“ říká Beneš, jenž je velkým fanouškem fotbalové Slavie.

Reklama

Související témata: