Hlavní obsah

Ligovým prologem byl florbalový víkend, který psal historii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v historii českého florbalu hrál některý ženský tým finále mistrovství světa a juniorky přivezly z Katovic stříbro. V St. Gallenu zase muži získali skalp všech tří dalších velmocí a podruhé v historii vyhráli turnaj Euro Floorball Tour. Na parádní florbalový víkend naváže klubová sezona, od soboty se naplno rozjedou mužská superliga a ženská extraliga.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Radost florbalových juniorek během finále MS v Katovicích.

Článek

Juniorky ve finále dokonce sahaly po zlatu, ze ztráty 0:3 dotáhly souboj se Švédkami až do nájezdů. „Byli jsme jednu střelu o titulu, ale dokázali jsme si, že umíme hrát s každým,“ těšilo kouče Tomáše Martiníka. „Prohra ve finále bolí, ale tenhle zápas si budeme pamatovat do konce života,“ ujišťovala Anna Brucháčková, která seveřankám nasázela hattrick.

Muži zase prožili povedenou generálku na mistrovství světa, které se ve švýcarských městech Curych a Winterthur hraje netradičně už v listopadu. „Takových vítězství v historii moc není, určitě pomohou naší sebedůvěře,“ hlásí nový reprezentační kouč Jaroslav Berka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Český florbal (@ceskyflorbal)

Teď se ale pozornost florbalových fanoušků přesune na ligové soutěže, hned v prvním týdnu se před kamerami ČT sport odehrají reprízy obou superfinále. V pondělí se utkají ženy FBC Ostrava s Chodovem, ve čtvrtek pak muži Mladé Boleslavi s Tatranem Střešovice.

Středočeští obhájci přišli o nejproduktivnějšího hráče historie Jiřího Curneyho, jenž zamířil do Sparty, naopak se uzdravilo jeho florbalové „dvojče“ Jan Natov.

„Mrzí mě, že jsme si spolu nezahráli poslední zápas. Věřím, že úspěšní budeme i bez něj, a těším se, že skoro po roce naskočím od prvního kola a nebudu na kluky jen koukat,“ hlásí boleslavský kapitán. Posilovali i pražští Bohemians, kteří získali po angažmá ve Švýcarsku zkušené Martina Kisugiteho a Jana Řehoře.

Pořádný průvan nastal v kádru mistryň Chodova, do Švédska odešly reprezentantky Keprtová, Chudá, Suchá a Lechnerová, do Švýcarska Trojánková. Kariéru navíc ukončila brankářka Ranochová a k reprezentaci se přesunul kouč Lukáš Procházka.

Reklama

Související témata: