Hlavní obsah

Mistři se činili. Boleslav porazila v semifinále Střešovice, Ostravanky deklasovaly Chodov

Aktualizováno

Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi v sobotu vyhráli třetí semifinále superligy nad vítězem základní části Tatranem Střešovice 6:2 a vedou v sérii na čtyři vítězné zápasy 2:1. Dvěma góly se na tom podílel slovenský útočník Ronald Gašparík. Třetí duel souboje mezi Bohemians s Vítkovicemi začne za stavu 1:1 na zápasy v 18:00. Florbalistky mistrovského FBC Ostrava rozdrtily ve třetím utkání semifinále extraligy doma Chodov 7:0 a ujaly se v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedení 2:1. Stejně tak získaly náskok vítězky základní části Vítkovice, které zvítězily na hřišti Tatranu Střešovice 3:2. Čtvrté duely se budou hrát na stejných místech v neděli.

Foto: www.florbalmb.cz

Florbalisté Mladé Boleslavi oslavují gól vstřelený Tatranu.

Článek

Do vedení se dostaly v souboji s Bohemians také Vítkovice, které vyhrály v Praze 11:5. Čtyřmi góly k tomu přispěl Jakub Hubálek a pěti body za dvě trefy a tři asistence Adam Delong. Čtvrté zápasy se hrají v neděli a domácími celky budou opět Mladá Boleslav a Bohemians.

Mladá Boleslav se v další repríze loňského superfinále ujala vedení v čase 10:01. Kouč šampiona z minulých dvou let Petr Novotný si vzal trenérskou výzvu na zákrok Ondřeje Němečka v šanci na Milana Tomašíka a z trestného střílení překonal Lukáše Kříže bekhendovým blafákem Jakub Bína. Za 85 sekund zvýšil Gašparík střelou k levé tyči na 2:0.

"Byl to super zápas z naší strany. Hráli jsme výborně v obraně a využili jsme šance, které jsme měli. Máme druhý bod, zítra si jdeme pro třetí," řekl webu Českého florbalu Gašparík a pochvaloval si atmosféru před 755 diváky.

Sedm sekund před koncem první třetiny musel odstoupit ze hry gólman Tatranu Kříž, který se vrhnul ve velkém brankovišti pod nohy Lukáši Punčochářovi a otřesený zamířil na vyšetření do nemocnice. Balonek se v situaci dokutálel do branky, ale podle sudích po zákroku na Kříže a až v přerušení.

Střídající Tomáš Jurco inkasoval přesně po čtyřech minutách třetí třetiny. Punčochář ze vzduchu z dorážky poslal balonek do odkryté branky. Ve 49. minutě se prosadil podruhé v utkání Gašparík a domácí vedli už 4:0. Tatran sebral Lukáši Bauerovi čisté konto až v čase 50:50, kdy využil Tomáš Hanák přesilovou hru. Mladá Boleslav, která na startu semifinále jako první Tatran porazila a ukončila jeho sérii 30 výher, pojistila náskok góly Filipa Zakonova a Jana Natova při power play. Výsledek už jen zkorigoval Hanák a šampion podruhé v sérii vede.

"Na začátku byl asi trochu smolný ten nájezd, který nás asi trošku zastavil. Kdybychom proměnili nějaké šance, tak jsme tady hráli úplně jiný florbal. Měli jsme jich spoustu a gólman je všechny chytil. Byl to jeho výborný výkon, to asi rozhodlo zápas," uvedl Hanák.

Vítkovice se ujaly proti Bohemians vedení v 6. minutě díky brance Matyáše Šindlera ve vlastním oslabení. Vzápětí sice vyrovnal Jaroslav Petrák, ale hosté díky Hubálkovi s Matejčíkem získali ještě v první třetiny dvoubrankový náskok a v polovině zvýšil Delong už na 4:1.

Domácí ale mezi 33. a 37. minutou smazali ztrátu. Nejdříve využil přesilovku Patrik Šebek, potom se prosadili Patrik Rozkovec a Jakub Buršík. Po 105 sekundách třetí třetiny ale vrátil Vítkovicím náskok Hubálek, který za 99 sekund dovršil hattrick. Delong, Rastislav Gattnar a Matejčík zvýšili už na 9:4. Po korekci skóre Jana Maliče dal ještě třetí gól Matejčík a dokonce čtvrtý v přesilovce Hubálek.

Vítkovice rozhodly v 50. minutě

Úřadující šampionky po úvodní prohře v Praze s Chodovem 2:3 druhý duel venku vyhrály 7:5 a v prvním vystoupení doma kralovaly. V 3. minutě otevřela skóre v přesilové hře Linda Pudišová a v polovině úvodní třetiny přidala druhý gól Laura Chúpeková. V pasáži od 25. do 35. minuty se dvakrát prosadila Pavlína Bačová a jednou Veronika Káčová a Paulína Hudáková. Výsledek ještě v závěrečné části dovršila Michaela Mlejnková. Brankářka Veronika Tomšová jako druhá v letošním play off po Nikole Příleské z Vítkovic udržela čisté konto.

Vítkovice, které v prvním duelu doma prohrály 2:4 a přišly po první porážce v sezoně o sérii 26 vítězných zápasů, navázaly na nedělní výhru 5:1. Ve Střešovicích se dostaly do vedení v 6. minutě díky Elišce Plankové a v polovině druhé třetiny zvýšila Barbora Husková.

Tatran odpověděl po 64 sekundách třetí části díky brance Simony Korbelářové a v 45. minutě vyrovnala v přesilové hře Lucie Želízková. V čase 49:14 ale rozhodla ve prospěch favoritek Vendula Maroszová.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play off; 3. zápasy
Mladá Boleslav - Tatran Střešovice 6:2 (2:0, 0:0, 4:2)
Branky: 12. a 49. Gašparík, 11. J. Bína z tr. střílení, 44. Punčochář, 53. Zakonov, 56. Natov - 51. a 58. T. Hanák. Stav série: 2:1.
FbŠ Bohemians - 1. SC Vítkovice 5:11 (1:3, 3:1, 1:7)
Branky: 8. J. Petrák, 33. P. Šebek, 35. Rozkovec, 37. Buršík, 54. Malič - 9., 42., 44. z tr. střílení a 60. Hubálek, 19., 54. z tr. střílení a 55. Matejčík, 30. a 49. Delong, 6. Šindler, 51. R. Gattnar. Stav série: 1:2.
Extraliga florbalistek - semifinále play off; 3. zápasy
Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky: 42. S. Korbelářová, 45. Želízková - 6. Planková, 30. Husková, 50. Maroszová. Stav série: 1:2.
FBC Ostrava - Chodov 7:0 (2:0, 4:0, 1:0)
Branky: 25. a 35. Bačová, 3. Pudišová, 11. Chúpeková, 27. Káčová, 31. P. Hudáková, 49. Mlejnková. Stav série: 2:1.

Reklama