Hlavní obsah

Panteři z Otrokovic ve Skill Contestu drápy neukázali

Praha

Sedmé pokračování dovednostní soutěže Livesport Superligy ve florbalu prověřilo vybrané hráče klubu Hu-Fa Panthers Otrokovice. Těm již v letošním ročníku Superligy skončily zápasové povinnosti a tak mají čas přemýšlet nad tím co zlepšit do následujícího ročníku florbalové nejvyšší soutěže. Podívejte se na video, jak ve Skill Contestu dařilo Janu Hrtúsovi, Lukáši Petříkovi a Petru Koláčnému.

Florbalový Skill Contest. Jak si vedli hráči Otrokovic?Video: Český florbal

 
Článek

V jednotlivých disciplínách si otrokovičtí hráči nevedli špatně, ovšem pozice lídrů neohrozili, a tak je účast ve finálovém díle minula.

"Účast ve Skill Contestu je pro nás příjemné zpestření v rámci tréninku. Určitě nějaké věci jako přesnost střelby zařazujeme do tréninku. Ale musím říct, že ta pomyslná tíha kamer na nás asi dosedla, a proto jsme neatakovali přední příčky," řekl ke Skill Contestu útočník Panterů Lukáš Petřík.

Florbalový Skill Contest a hráči Brna. Zrodil se hattrick?Video: Český florbal

V dalším díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 21.4. se představí hráči 1. SC Tempish Vítkovice, kteří v základní části Livesport Superligy skončili na druhém místě. V semifinále play off na ně pak čeká pražská Acema Sparta.

Florbalový Skill Contest. Nový lídr je z Mladé BoleslaviVideo: Český florbal

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních. Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama