Hlavní obsah

Pro obránce Bruse šampionát skončil, k týmu byl povolán Slaný

OSTRAVA

Čeští florbalisté přišli na mistrovství světa v Ostravě a Praze o obránce Pavla Bruse. Jednadvacetiletý zadák z Vítkovic si při střetu se soupeřem v nedělním duelu proti Švédsku natáhl kolenní vazy a lékaři mu po pondělním vyšetření nařídili měsíční pauzu. Trenér Zdeněk Skružný místo ofenzivního obránce povolal Štěpána Slaného z Mladé Boleslavi.

Foto: Sport.cz

Zraněný český florbalista Pavel Brus (dole) po střetu se Švédem Gillekem.

Článek

Pro Bruse byl zápas se Švédskem prvním, do nějž na domácím šampionátu naskočil, v plné síle ale odehrál jen dvě třetiny. „David Gillek mi na začátku třetí třetiny přišlápl kotník, spadli jsme na zem a on mi plnou vahou sedl na pravé koleno. V první chvíli jsem myslel, že je úplně v háji. Magnetická rezonance naštěstí prokázala, že mám jen natažený vnitřní vaz, ostatní vazy i meniskus jsou v pořádku. Vypadá to na měsíční pauzu,“ líčil mladý obránce v pondělí novinářům po návratu z karvinské nemocnice.

I když už nemůže českým florbalistům pomoci, zůstane Brus po zbytek šampionátu, který vyvrcholí o víkendu v Praze, s týmem. „V Ostravě zůstanu do konce základní skupiny a v Praze se ke klukům znovu připojím v sobotu. Chci být alespoň takhle u toho. To, že už na hřišti neprožiju tu úžasnou atmosféru, kterou nám fanoušci vytvořili, mrzí asi úplně nejvíc,“ litoval. „Zranění Pavla Bruse je nepříjemné, protože o účast na šampionátu vytrvale a úspěšně bojoval,“ doplnil kouč Skružný.

Pětadvacetiletého Slaného, jenž bude na MS usilovat o rozšíření desetizápasové bilance v reprezentačním dresu, přivítá trenér národního týmu ještě dnes. „Štěpán dopředu věděl, že je spolu s Petrem Kožušníkem a Petrem Salátem prvním náhradníkem a byl připravený. V Ostravě byl navíc pracovně a měl s sebou všechny věci. Večer se připojí k týmu,“ dodal Skružný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články