Hlavní obsah

Smutná zpráva. Válka na Ukrajině si vyžádala život dalšího mladého sportovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tři týdny trvající válka na Ukrajině si vyžádala životy tisíců lidí z řad vojáků i civilistů. Mezi nimi bylo i několik talentovaných sportovců, včetně biatlonisty Jevhena Malyševa či juniorského národního mistra v sambo Arťoma Pryimenka. Nyní se objevila zpráva o úmrtí osmnáctiletého florbalisty Viktora Katančika, který podlehl zraněním, která utrpěl po ostřelování Melitopolu.

Foto: Instagram @skala_melitopol

Mladý ukrajinský florbalista Viktor Katančik.

Článek

Osmnáctiletý Katančik byl hráčem jednoho z nejlepších ukrajinských florbalových klubů Skala Melitopol. Město Melitopol, ze kterého mladý sportovec pocházel, je jedním z největších terčů ruských útoků. Při jednom z nich vybuchla raketa nad Katančikovým domem a úlomky z ní mu způsobily mnohačetná zranění.

„Dnes přestalo bít srdce talentovaného odchovance našeho klubu, mladého a veselého občana Melitopolu Viktora Katančika," informoval hráčův klub v prohlášení s tím, že útok proběhl už 25. února. Florbalista zraněním podlehl o dvacet dní později.

"Melitopolští lékaři provedli akutní operaci, ale pro další zotavení Viktora bylo nutné převézt ho na neurochirurgii v hlavním městě, což se v podmínkách aktivního boje na frontě nezdálo možné," upřesnil klub. „Na tuto válku nezapomeneme, nezapomeneme..." dodal klub na závěr.